fbpx
Сьогодні
11:58 30 Лип 2023

Філігранна робота: в ОК "Південь" прокоментували новий удар по Чонгарському мосту

English version here

Українські захисники продовжують проводити філігранну роботу, завдяки якій руйнується логістика ворога на лівому березі Херсонської області.

Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Як зазначила представниця пресцентру, робота українських воїнів насамперед спрямована на руйнування планів ворога, а не руйнування інфраструктури.

Тому пошкодження таким об'єктам, як Чонгарський міст, завдаються для того, щоб знизити їх пропускну активність. Водночас в майбутньому саме ці мости також знадобляться й нашим військовим.

"Тому робота проведена філігранно, точно, влучно, і зараз окупанти знову вишукують нові шляхи в об'їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку і поповнення.

На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу снарядів і техніки в зв'язку з нашою бойовою роботою", зауважила Гуменюк.

Як наголосила речниця, Збройні сили встановлюють вогневий контроль над всіма транспортно-логістичними маршрутами ворога. І єдине, що може їх стримувати – це наявність цивільного населення, яке росіяни використовують, чергуючи автівки з цивільними.

"Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використати Кримський міст, вони намагаються об'їхати материковою частиною і потрапляють в заручники цієї військової техніки", пояснила Гуменюк.

Що відомо про удари ЗСУ по Чонгарському мосту

Нагадаємо, що 29 липня, колаборант Володимир Сальдо про нібито відбиття української атаки на залізницю в Чонгарі. Пізніше він визнав, що залізниця отримала пошкодженні, однак їх нібито усунули.

Тим часом Telegram-канали почали повідомляти про кілометрові затори на виїзд з Криму через Чонгар та публікували відповідні фото.

Через деякий час Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердило удар по мосту в Чонгарі, який сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

Це не перший удар українських військвих по мосту. Так, 22 червня, так званий голова окупаційної адміністрації Херсона Володимир Сальдо повідомив, що на мостах між Херсонською областю і Кримом, поблизу Чонгара, сталися вибухи.

У ГУР відреагували не це.

У коментарі "24 каналу" представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов сказав:

"Зараз триває робота, і вона буде продовжена. Це планомірна робота Сил безпеки, оборони, Руху опору, місцевого населення, яке чекає повернення української законної влади на цих територіях. Можна лише коментувати, що далі буде".

Відмітимо, що Крим із Херсонською областю з'єднує три пункти пропуску:

  • два в районі Армянська,
  • один через Чонгар.

Міст через Чонгарську протоку — важлива логістична ланка постачання Запорізького угрупування ворога, хоча й не єдина, бо є ще дорога через Армянськ, але там відстань всього 80 км і можна теоретично дотягнутися Хаймарсами.

Так, як Чонгарський міст зʼєднує Крим із материковою Україною, то це один із шляхів, яким ворог може перекидати своє озброєння і окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: