fbpx
Сьогодні
21:17 30 Лип 2023

У Бучі дрони доставлятимуть ліки до медзакладів: у чому рішення

English version here

Фото: Бучанська міськрада

На Київщині в Бучанській громаді до лікарень за допомогою безпілотників оперативно доставлятимуть медичні препарати та компоненти крові.

Про це повідомляє пресслужба Бучанської міської ради, цитує Рубрика.

У чому проблема?

Своєчасна медична допомога рятує життя багатьом пацієнтам. При цьому оперативна доставка медичних препаратів та компонентів крові має важливе значення.

Яке рішення?

У Бучанській громаді розпочнуть реалізацію проєкту з оперативної доставки за допомогою безпілотників гуманітарних вантажів, лікарських засобів та компонентів крові до медичних закладів.

Як це працює?

Вже днями мешканці громади зможуть побачити у небі безпілотники із жовто-блакитним маркуванням та червоними крилами, які задіяні в оперативній логистиці.

Вони виконуватимуть важливу місію – рятуватимуть життя пацієнтів у лікарнях. Зокрема, безпілотники доставлятимуть гуманітарні вантажі, лікарські засоби та компоненти крові.

Зазначається, що відповідний проєкт доставки є гуманітарним за підтримки міжнародних партнерів і реалізується виключно для оперативної логістики медичних препаратів у лікарні.

Згідно з повідомленням, БПЛА білого кольору з червоними крилами (розмах крила – 3 м) матимуть жовто-блакитне маркування на нижній частині корпусу. Вони можуть літати декілька разів на день у світлу пору доби на висоті 100-300 м – звук у них майже відсутній.

При наближенні до медичного закладу, безпілотники будуть знижуватись до 20-40 м та скидатимуть вантажі в жовто-блакитних боксах на парашюті. Посадка вантажу відбуватиметься у визначеній зоні із точністю приземлення до 5-10 м.

У Бучанській міськраді запевняють, що технологія є дуже безпечною та надійною: польоти координуються з військовими підрозділами регіону в режимі реального часу. Мешканців просять зберігати спокій.

Нагадаємо, вперше українські військові продемонстрували журналістам морські БпЛА, якими атакують російські кораблі.

Як повідомлялось, за рік Армія дронів з проєкту перетворилася на системну державну програму.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: