fbpx
Сьогодні
23:04 27 Лип 2023

Зеленський відвідав Одесу та оглянув Спасо-Преображенський собор, який постраждав від ракетної атаки

Фото: ОПУ

У рамках візиту до Одеської області президент України Володимир Зеленський побував у Спасо-Преображенському соборі, по якому нещодавно вдарили російські війська.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офісу президента.

Як зазначили, главі держави розповіли про масштаб пошкодження собору та його поточний стан. Президента також поінформували про те, що зараз фахівці мають визначити можливості поновлення культурної пам'ятки.

У відомстві також наголосили, що готовність брати участь у ремонті висловили іноземні партнери.

Нагадаємо: цього дня українське військове командування перебуває у зоні ОСУВ "Таврія". Президент провів виїзне засідання Ставки Головнокомандувача у Дніпрі. Учасники засідання обговорили ситуацію на фронті, перебіг наступальних та оборонних дій.

Крім того, пильну увагу приділили забезпеченню військ боєприпасами та результативності використання наявних систем ППО.

Також Зеленський додав, що наразі добігає кінця всеохопна перевірка ТЦК. За її результатами, одинадцять областей – на особливому контролі.

Окрім того, президент на Дніпропетровщині зустрівся  військовими медиками, та привітав їх з професійним св'ятом.

Також Зеленський у Миколаївській області відвідав місто Очаків та зустрівся там з військовими медиками.

Що відомо про обстріл Спасо-Преображенського собору

Нагадаємо, вночі 23 липня російські окупанти вдарили ракетами по Одесі. Одна з них влучила по Спасо-Преображенському собору, там пошкоджено будівлю храму та дах.

Італія вже висловила готовність брати участь у відновленні собору.

Варто зауважити, що Спасо-Преображенський собор – найбільший православний храм Одеси, закладений у 1795 році. 1936 року його повністю зруйнували більшовики. Собор був збудований у 1999-2011 роках на місці зруйнованого попередника.

За даними ОВА, тоді постраждали 19 людей, серед яких — 4 дітей. До лікарень міста госпіталізували 14 людейтроє з них — діти. Водночас за даними поліції 22 людей зазнали поранень.

Унаслідок атаки зруйновані шість житлових будинків, зокрема й багатоквартирні.

Відмітимо, що після виходу зі "зернової угоди" росія протягом останніх декількох днів тероризує південь України нічними обстрілами.

Також в історичному центрі Одеси, який знаходиться під захистом ЮНЕСКО, унаслідок ракетного удару попередньо пошкоджено 25 пам'яток архітектури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: