fbpx
Сьогодні
20:22 27 Лип 2023

Під час бою від ворожого снаряду загинув кореспондент і телеоператор Шварцман

Фото: Фейсбук / Марина Шварцман

У Донецькій області від ворожого снаряда загинув Максим Шварцман, який до війни працював фотокореспондентом та відеооператором для українських ЗМІ.

Трагічну звістку повідомила у Facebook його дружина Марина, пише Рубрика.

Як відомо, Максим захищав Україну з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ.

Марина у соцмережі з гіркотою розповіла, коли і де можна провести в останній шлях її Героя, та спробувала описати біль свого серця.

Максим Шварцман.

Фото: Фейсбук / Марина Шварцман

"У війни є особливий вид тортур для тих, хто чекає… Я свого Захисника дочекалася. Тепер він захищатиме нас із неба", написала дружина загиблого фотокореспондента в епітафії.

Як повідомляють, смерть військового настала 15 липня. Побратими згадують його як мужнього бійця, надійного товариша та відповідального громадянина.

Максим Шварцман.

Фото: Фейсбук / Марина Шварцман

Як писала Рубрика, ми не знаємо, скільки захисників вже полягли за українську незалежність.

Проте якою не була б ця цифра, за кожною з них стоїть величезний біль. Берегти пам'ять про своїх героїв, вшановувати їх та бути вдячними за жертву — шлях, який щодня обирають українці. Як саме вшановують загиблих героїв читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як українці вшановують пам'ять полеглих захисників".

Нагадаємо, що у столичному Протасовому Яру висадили алею в пам'ять про столичного активіста та захисника України Романа Ратушного.

Довідка

Нагадаємо, що у 2022 році в світі 67 журналістів загинули при виконанні своїх обов'язків, з них 12 – в Україні під час висвітлення війни росії проти України.

Як наголошує організація "Репортери без кордонів", з перших днів війни в Україні місцеві та іноземні журналісти зазнають поранень і гинуть під час обстрілів, стають жертвами викрадень та переслідувань. Організація підкреслює, що зафіксовано 29 нападів на журналістів під час російської агресії.

"Українські професійні організації заявляють, що журналісти стали метою російської армії", – підкреслює IFJ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: