fbpx
Сьогодні
10:57 23 Лип 2023

Данілов назвав головну мету російських ракетних атак на Одесу

English version here

Фото: Голос Америки

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував нічний російський ракетний удар по Одесі та заявив, що Росія таким чином намагається повністю ізолювати вихід України до Чорного моря

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та  регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити й нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору", – зазначив Данілов.

На його думку, за кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи.

"Росіяни  очікують, що через шантаж примусять Захід до перемовин і прийняття путінського "зернового ультиматуму" –  відновлення експорту російського аміаку, зняття частини санкцій та інших обмежень", – написав секретар РНБО.

Він також додав, що своєю чергою знищення української інфраструктури, яка забезпечує функціонування "зернового коридору", має зробити світ залежним від російського зерна, їхньої логістики та можливостей.

"План – поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією", – зауважив Данілов.

За його словами, Україна обізнана про ці наміри, належним чином відреагує і насамперед повною мірою відповість на вбивства й руйнування. Секретар РНБО закликав світ і Захід проявити твердість й непорушність і дати "свою достойну відповідь кремлівському щуру". На думку Данілова, така відповідь має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського "зернового коридору" під гарантії міжнародної безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: