fbpx
Сьогодні
16:59 21 Лип 2023

Україна вийшла ще з однієї угоди в межах СНД

Україна вийшла з Угоди про соціальний захист і охорону здоров'я громадян, які зазнали впливу радіації в результаті Чорнобильської та інших радіаційних катастроф і аварій. Договір про співпрацю держав СНД у сфері захисту прав споживачів було укладено 2000 року у москві.

Про це в Телеграмі за підсумками засідання уряду повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, пише Рубрика.

"Здійснено вихід України з Угоди про соціальний захист і охорону здоров'я громадян, які зазнали впливу радіації в результаті Чорнобильської та інших радіаційних катастроф і аварій, а також ядерних випробувань, учиненої 09.09.1994 у Москві", – написав він.

Також, за даними Мельничука, Україна вийшла з протоколу про внесення змін та доповнень до зазначеної угоди, вчиненого 18.10.2011 у Санкт-Петербурзі, які були укладені в межах СНД.

У рамках цієї угоди сторони мали:

  • розробляти принципи і критерії щодо визначення статусу осіб, які зазнали пливу радіації,
  • забезпечувати для них соціальний захист, реабілітацію й охорону здоров'я.

Крім того, сторони мали координувати підходи до встановлення причинного зв'язку захворювань і інвалідності з наслідками радіаційних катастроф і аварій, а також здійснювати заходи щодо створення пільгового механізму діяльності медичних та інших установ, що забезпечують охорону здоров'я таких осіб.

Окрім цього, в межах угоди сторони проводили консультації та координували свої дії в міжнародному співробітництві, а також у використанні міжнародної гуманітарної допомоги для осіб, які зазнали впливу радіації.

Раніше Україна вийшла з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані та інших державах, де велися бойові дії, яку було укладено в межах СНД.

Україна вийшла з низки угод СНД:

  • У лютому Україна вийшла з угод про цивільну авіацію та про використання повітряного простору, укладених у межах СНД.
  • У квітня Україна вийшла з угоди у рамках СНД, яка стосувалася правил визначення походження товарів країн, що розвиваються.
  • Уряд схвалив рішення вийти з Угоди про співробітництво та взаємодопомогу в митних справах від 15 квітня 1994 року.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: