fbpx
Сьогодні
13:15 21 Лип 2023

У Києві на знесення цеху заводу "Більшовик" витратять понад 93 млн гривень

У Києві оголосили тендер на демонтаж цеху №5 колишнього заводу "Більшовик", очікувана вартість якого складе понад 93 мільйони гривень.

Такий тендер з'явився на сайті Prozorro.

КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" замовили демонтаж в рамках проєкту реконструкції транспортної розв'язки.

Планують розібрати надземну частину одно- і двоповерхових цегляних будівель та вивезти і утилізувати понад 25 000 тонн будівельного сміття.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 24 липня, аукціон заплановано на 25 липня.

Роботи хочуть виконати до 29 лютого 2024 року.

Довідка

Завод "Більшовик" розташований біля станції метро "Шулявська" в Києві, він займає цілий квартал, але більшість із його цехів пустують.

"Більшовик" заснували в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, у 1919 році отримав назву "Перший державний київський машзавод", а з 1922 року – "Більшовик".

У 2019-му пʼятий цех заводу вирішили знести, щоб облаштувати транспортну розв'язку з Берестейського проспекту на вулицю Гетьмана й з вулиці Довженка на проспект. Альтернативний проєкт розв'язки, запропонований транспортним інженером Віктором Петруком, який не передбачав знесення будівлі, у КМДА проігнорували.

У жовтні 2021 року завод продали на аукціоні Фонду держмайна за 1,42 мільярда гривень. Контрольний пакет акцій заводу (100%) отримала компанія "Дженерал Комерс", яку повʼязують із групою UFuture бізнесмена Василя Хмельницького. Київрада заявила, що планує викупити цех, незважаючи на зміну власника.

У травні Київрада викупила п'ятий цех колишнього заводу "Більшовик" на Берестейському проспекті (раніше – проспект Перемоги) за 113 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: