fbpx
Сьогодні
Відео 09:45 19 Лип 2023

У Криму на полігоні пролунали вибухи: поцілили у склад боєприпасів, влада планує евакуацію населення

Рано-вранці, 19 липня, у тимчасово окупованому Криму сталися вибухи в Кіровському районі біля села Кринички. За попередніми даними відбулося влучання по території Старокримського полігону та почалася детонація боєприпасів.

Про це передає Telegram-канал "Кримський вітер".

"На Старокримському полігоні біля села Кринички поцілили по складу боєприпасів, продовжується детонація", повідомили у публікації.

Також зазначили, що Бавовнятко завітало тричі. Зафіксовали попадання по полігону, після чого відбулася детонація, і "вибухи чути навіть у Феодосії".

Кринички, Крим

Фото: DeepStateMAP |

Telegram "Николаевский Ванек" підтвердив "демілітаризацію" складу БК в районі Старого Криму.

Тим часом у Севастополі також повідомили, що бачили над містом 5 безпілотників. Вони нібито пролетіли над житловими будинками з боку Героїв Сталінграда траєкторією у бік Парк Перемоги. Зазначають, що по тих об'єктах, які летіли не над будинками, спрацювало ППО.

Пізніше стало відомо, що "російська" влада в Криму перекрили незаконно збудований автошлях Таврида (Керч — Сімферополь — Севастополь).

Як повідомив гауляйтер Сергій Аксьонов, вогонь спалахнув на полігоні в Кіровському (Іслямтерецькому) районі окупованого півострова.

Причини пожежі Аксьонов не назвав.

"Схему руху автомобільного транспорту буде опубліковано найближчим часом", зазначив він у Telegram.

Окупаційний "глава" Криму каже, що з зони, яка прилягає до полігону, хочуть "тимчасово евакуювати" жителів чотирьох населених пунктів.

Детонуючи вибухи в Криму лунають 5 годину поспіль: до евакуації готують 2000 людей.

Що відомо про вибухи у Криму

Починаючи із серпня 2022 року в окупованому Криму майже щодня чути звуки вибухів. Окупаційна російська влада пояснює це стріляниною по "українських безпілотниках", "роботою ППО" та навчаннями військових рф.

Своєю чергою, українські військові б'ють по скупченнях окупантів, їхній техніці та боєприпасах чи стратегічним об'єктам.

Окупаційний "голова" Криму Сергій Аксьонов називав безпілотники "основною загрозою" для Криму. Напередодні, 18 липня, він повідомив про нічну атаку тимчасово захопленого півострова дронами.

Окрім того, у ніч на 16 липня, в тимчасово окупованому Севастополі, що на Кримському півострові, пролунали кілька вибухів. Так звана "влада" окупованого міста заявила, що російські сили відбили атаку безпілотників.

Нагадаємо також, що 17 липня було здійснено атаку на Керченський міст, який з'єднує окупований росією Крим із територією рф.  Один із прольотом у бік Тамані був зруйнований, а проліт у бік Керчі – пошкоджений.

Джерела ЗМІ у Службі безпеки України розповіли, що ці вибухи були результатом спецоперації СБУ та Військово-морських сил. Міст атакували за допомогою надводних дронів.

У СБУ на цьому фоні нагадали, що норми міжнародного права та правила ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: