fbpx
Сьогодні
20:32 18 Лип 2023

Україна буде використовувати касетні боєприпаси на своїй землі, – президент

Фото: ОП

Україна буде використовувати касетні боєприпаси на своїй землі, що є справедливим по відношенню до ворога.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", яка наводить слова президента Володимира Зеленського в інтерв'ю африканським журналістам.

"Так, на полі бою, тепер проти ворога, на нашій землі, коли він використовує кластерні боєприпаси проти нас, ми будемо використовувати таку саму зброю проти них. І це справедливо", – сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що Україна отримала "кластерні боєприпаси у 2023 році, через дев'ять років ведення бойових дій проти України рф, різною зброєю, забороненою зброєю, включно з кластерними боєприпасами.

За словами президента, Україна дев'ять років тому почала говорити, щоб світ заборонив росії використання кластерні боєприпаси проти населення.

"Минуло дев'ять років. Вони як використовували, так і використовуються. Нам дали кластерні боєприпаси… Де докази того, що Україна використовувала кластерні боєприпаси по території росії? Немає таких доказів. Цього немає", – сказав він.

Довідка

Американські касетні боєприпаси вже прибули в Україну і незабаром будуть готові до використання; за інформацією ЗМІ, їх планують застосувати у Бахмуті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: