fbpx
Сьогодні
20:52 17 Лип 2023

Екорішення: підприємиця за грант відбудувала свій завод на Київщині із виробництва екопакування

English version here

Фото: facebook.com/mineconomdev

У Бородянці Київської області зруйнований росіянами завод із виробництва екопакування "Еко Баскет" завдяки гранту "єРобота" відновила підприємиця Олена Мартинюк.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Олена Мартинюк – власниця "Еко Баскет", заводу з виробництва екоупаковки з натурального букового шпону. Навесні минулого року завод повністю згорів після влучання російського снаряда у другий поверх будівлі у центрі міста.

Яке рішення?

У Бородянці Київської області завдяки гранту "єРобота" підприємиця відновила зруйнований росіянами завод із виробництва екопакування "Еко Баскет".

Як це працює?

Підприємиця дізналась про грантову програму «Власна справа» з виступу прем'єр-міністра України, який дивилася в будинку для біженців у Польщі.

"Я була морально розбита, але ця новина дала мені імпульс. Для мене цей грант – не про гроші, а про повернення в Україну. Це те, що мене повернуло", – розповіла Олена.

Заявку на грант жінка заповнила за одну ніч і, отримавши позитивну відповідь щодо надання гранту, Олена та її родина повернулись в Бородянку та відновили виробництво.

Фото: facebook.com/mineconomdev

Фото: facebook.com/mineconomdev

Довідка

Гранти "єРобота" – це державні програми надання коштів на створення або розвиток власного бізнесу запроваджені Урядом.

Його можуть отримати: суб'єкт мікро чи малого підприємництва (ФОП-Громадяни України або юридична особа (юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України), які відповідають вимогам Програми. Також потенційно можуть бути громадяни України, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність шляхом реєстрації ФОП чи юридичної особи (реєстрація має бути проведена протягом 15 робочих з дня отримання позитивного рішення про надання гранту).

Грант можна витратити на:

  • придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави)
  • закупівля ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов'язаних з реалізацією бізнес-плану (сумарно не більше 50% розміру гранту)
  • послуги маркетингу та реклами (не більше 10% розміру гранту)
  • орендна плата за нежитлове приміщення (не більше 25% розміру гранту)
  • орендна плата за обладнання (не більше 10 відсотків розміру гранту)
  • лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (не більше 50% розміру гранту).

Нагадаємо, що у рамках проєкту "єРобота" вже понад 1000 підприємців подали заявки на отримання грантів на розвиток підприємств переробної галузі та закладку садів і тепличних господарств, 77 з них найближчим часом отримають кошти від держави.

Також Рубрика повідомляла, що у Львівську область за програмою релокації бізнесу переїхали понад 200 підприємств, 144 з них уже працюють.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: