fbpx
Сьогодні
15:13 17 Сер 2022

Верховний Суд позбавив ПриватБанк права власності на київський готель "Мир"

Фото: З відкритих джерел

Верховний Суд відмовив Приватбанку у задоволенні вимог у касації та позбавив банк права власності на готель "Мир" у Києві

Про це повідомила пресслужба Приватбанку, пише ЕП.

Суд надав перевагу компаніям, повʼязаним з ексвласником банку Боголюбовим.

Про те, що компанії-позивачі повʼязані з колишнім власником Приватбанку Геннадієм Боголюбовим, раніше повідомляла сама фінустанова.

Відповідне рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду 2 вівторок, 16 серпня.

"Ми будемо продовжувати боротись з колишніми власниками, ми їх дотиснемо — якщо не в Україні, то в Америці й Англії", наголосив член Наглядової ради банку Роман Сульжи.

У січні цього року Північний апеляційний госпсуд відмовив ПриватБанку у задоволенні скарги на рішення Госпсуду Києві щодо скасування права власності банку на київський готель "Мир".

Нагадаємо, що право власності на київський готель "Мир" перейшло до ПриватБанку внаслідок звернення у 2016 році стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ "Ардена" ще до націоналізації банку.

До націоналізації банку в серпні 2016 року за рахунок переходу права власності на заставне майно (готель "Мир", м. Київ, проспект Голосіївський, буд. 70) до АТ КБ "ПриватБанк" згідно з договором іпотеки, укладеним з ТОВ "АРДЕНА", була погашена частина кредиту ТОВ "АЕФ" за валютним кредитним договором від 2013 року на суму майже 18 млн дол.

У 2019 році ТОВ "АЕФ" ініціювало судовий позов з метою позбавлення ПриватБанку майна і перешкоджання відновлення правового становища ПриватБанку як власника готелю "Мир".

У січні 2021 року Верховний Суд скасував судові рішення першої та апеляційної інстанцій про визнання недійсним договору іпотеки та позбавлення права власності ПриватБанку на київський готель "Мир".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: