fbpx
Сьогодні
Фото 22:40 16 Лип 2023

Прокопенко найближчим часом повернеться до служби: командир бригади "Азов" зустрівся з особовим складом

Фото: АЗОВ / Telegram

Командир бригади "Азов", підполковник Денис "Редіс" Прокопенко зустрівся з особовим складом та анонсував своє повернення на службу.

Про це повідомила пресслужба бригади Нацгвардії "Азов", інформує Рубрика.

"Перебуваючи у полоні я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року. Я — солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать "Азову"", — сказав "Редіс" під час зустрічі з бійцями.

Прокопенко також наголосив, що основні зусилля сьогодні мають бути спрямовані на бойову підготовку та доукомплектування підрозділу особовим складом, технікою та озброєнням.

Фото: АЗОВ / Telegram

Фото: АЗОВ / Telegram

"Довгоочікувана зустріч з командиром, його присутність поруч із підлеглими та безпосереднє командування підрозділом — саме той необхідний заряд, який підніме бойовий дух військовослужбовців бригади та надасть їм додаткову впевненість на полі бою", — кажуть у пресслужбі бригади.

Там додали, що особовий склад "Азову", який чекав на повернення командира з полону понад рік, радий вітати його в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань.

Нині Прокопенко проходить реабілітацію та незабаром розпочне виконання службових обов'язків.

Що відомо про повернення командирів

З Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським 8 липня повернулися п'ятеро командирів із "Азовсталі".

Додому прибули командир бригади "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс"), його заступник Святослав Паламар ("Калина"), виконувач обов'язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"), старший офіцер "Азову" Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

Командири в Туреччині

Маріуполь торік опинився у блокаді російських військ. Повністю зруйновані будинки щонайменше 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За тодішніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів.

На завод "Азовсталь", який захищали українські бійці, 4 травня 2022 року прорвалися росіяни. Між окупантами та українськими захисниками тривали бої.

Відтак 17 травня у Генштабі ЗСУ повідомили, що вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на "Азовсталі" зберегти життя особового складу — бійці потрапили в полон росіян.

Україні 21 вересня 2022 року вдалося звільнити з російського полону 215 людей, із-поміж яких 108 бійців "Азову". Серед них і командири гарнізону "Маріуполь" Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега. Однак командири з вересня перебували в Туреччині під гарантіями захисту й безпеки президента Реджепа Ердогана. Вони мали залишатися там до кінця війни.

Дружина "Редіса" та засновниця Асоціації сімей захисників "Азовсталі" Катерина Прокопенко у травні 2023 року розповідала, що командири перебували на закритому режимному об'єкті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: