fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 14 Лип 2023

Рішення для перемоги: французькі винороби створили шампанське для України

English version here

Перемога Гідності: французькі винороби створили шампанське для України, кошти з продажу якого спрямують на реабілітацію поранених військових.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Авторка проєкту підкреслює:

"Для мене особлива сторона благодійності – це допомога через створення, народження чогось абсолютно нового. Victoire de la Dignité – багатогранна колекція, яка включає в себе високі стандарти виробництва справжнього шампанського, благодійність, підтримку мистецтва, збереження культурного надбання українців і підтримку світу. До того ж, на мою думку, надзвичайно важливо співпрацювати з митцями, адже це дозволяє більш масштабно представляти роботи наших художників та знайомити суспільство з культурною спадщиною України.

Одним із потужних напрямків діяльності, якому я присвячую час та енергію, є благодійність, результат якої робить значний внесок у розвиток та підтримку української культури. Реалізовані протягом років концерти класичної музики в різних містах і країнах обʼєднували тисячі людей заради майбутнього. Тепер же, під час повномасштабного вторгнення вся благодійність зосереджена на підтримці військового госпіталя. Адже це в першу чергу подяка за свободу, і внесок у відновлення здоров'я наших захисників та захисниць".

Яке рішення?

В Україні презентують лімітоване шампанське Victoire de la Dignité, або "Перемога Гідності", кошти, виручені з продажу якого, будуть спрямовані на потреби Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України та мобільних військових госпіталів.

Як це працює?

"Перемога Гідності" – більше ніж шампанське, адже це колекція окремих арт-об'єктів: на етикетках зображено 6 різних картин сучасних українських художників, що символізують Перемогу нації. Лімітований випуск складає 2388 колекційних пляшок, які створені виключно для України.

Колекція випущена у межах благодійного проєкту Марії Дідковської, яка залучила під цю мету французький сімейний дім шампанського Pierre Morlet. Victoire de la Dignité можна придбати на сайті.

На етикетках пляшок лімітованої колекції шампанського зображені картини сучасних українських художників:

  • Олексія Аполлонова,
  • Миколи Білоуса,
  • Олени Придувалової,
  • Марини Скугарєвої,
  • Олександра Сухоліта,
  • Олега Тістола.

Всі ці твори символізують українську перемогу у війні та стали ідейною основою Victoire de la Dignité.

За словами засновниці проєкту, "Перемога Гідності" – це рідкісний випадок, коли врожай незалежної артизанальної виноробні Шампані – тобто тої, що випускає лише нішеве вино та завжди в лімітованій кількості – експортується в іншу країну з благодійною метою. Винороби сім'ї Морле таким чином демонструють свою підтримку та непохитну віру в перемогу України.

Шампанське Victoire de la Dignité створене з врожаю 2015 року, який опинився під загрозою через надзвичайно ранню зиму. Але всі члени родини цілодобово обігрівали лози спеціальними пальниками, щоб врятувати врожай і дати йому дозріти. Згодом врятований виноград перетворили на шампанське, яке берегли для особливо важливого моменту. Весь процес створення колекції відбувався у Франції – від вирощування винограду до виробництва і навіть друку етикеток на друкарні Eclair, найстарішій, що спеціалізується виключно на співпраці з брендами із Шампані.

Як розповідає Марія Дідковська, у перемоги – один смак та багато облич. Назва "Перемога Гідності" має на меті підкреслити, що Україна вже довела всьому світові власну силу, мужність, хоробрість та гідність. Українці вже перемогли як нація, продемонструвавши свою неймовірну єдність у боротьбі проти ворога. Віра мільйонів людей в українську перемогу, як всередині країни, так і за її межами, допомога та підтримка на різних рівнях з усіх куточків світу наближає цю заповітну перемогу.

Довідка

Оригінали картин, що зображені на етикетках, можна буде побачити наживо у Національному художньому музеї України. У межах благодійного проєкту, з 6 по 20 липня там проходитиме перша з початку повномасштабного вторгнення виставка, під назвою "Передчуття Перемоги". Відвідувачі події зможуть зазирнути у мистецьке життя, адже в залах музею буквально інстальовані куточки майстерень художників. Для митців, які так чи інакше відкривають душу за допомогою свого мистецтва, це можливість показати, як б'ється пульс їхньої творчості – разом зі всією Україною.

Марія Дідковська є власницею ресторану Citronelle та бару Saint Bar. Під час повномасштабної війни Марія з командою проводить благодійні аукціони та заходи. Завдяки цим ініціативам тільки на потреби військових госпіталів було зібрано більше 5 млн гривень. Ці кошти спрямували на покупку необхідних наборів хірургічних та лапароскопічних інструментів для військових мобільних госпіталів.

Нагадаємо, українці разом із "АТБ" зібрали 70 млн грн для допомоги захисникам та медикам.

А McDonald's запускає програму "Долонька щастя" для підтримки Сімейних кімнат, облаштованих при дитячих лікарнях, де хворі діти можуть бути поруч з батьками під час лікування.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: