fbpx
Сьогодні
14:40 12 Лип 2023

ЗСУ продовжують просуваються на Бердянському напрямку: закріплюються на рубежах

English version here

Російська самохідна артилерійська установка (САУ) "Мста-С" — один з головних засобів артилерії у силах вторгнення в Україну

На Бердянському напрямку українські Сили оборони продовжують просування вперед, при цьому звільнюючи місцевість від російських загарбників.

Про це повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, пише Рубрика.

"На Бердянському напрямку маємо частковий успіх. Просунувшись уздовж лінії фронту, наші підрозділи і військові частини закріплюються на досягнутих рубежах. Проводять розмінування", наголосив речник.

Шершень також зазначив, що ворог чинить запеклий спротив, проте українські захисники системно тиснуть на певні ділянки і нещадно нищать окупантів.

Нагадаємо, що минулої доби, 11 липня, українські Сили оборони ліквідували понад 500 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 235 500 вояк.

Як повідомляла Рубрика, за словами командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського у Бахмуті ворог перебуває в пастці, місто береться під вогневий контроль Сил оборони.

Своєю чергою, в ISW зауважили, що за 5 тижнів контрнаступу українські Сили оборони звільнили стільки території, скільки російська армія захопила за пів року.

Окрім того, зі слів заступниці міністра оборони Ганни Маляр, українські війська вже декілька днів тримають під вогневим контролем входи, виходи та переміщення ворога у Бахмуті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: