fbpx
Сьогодні
09:36 10 Лип 2023

На Запоріжжі ворог скинув авіабомбу на місце видачі гумдопомоги: є загиблі та поранені

English version here

В Оріхові Запорізької області росіяни скинули авіабомбу на місце видачі гуманітарної допомоги. Чотири людини загинули, ще 11 – поранені.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко в Телеграмі.

"Рашисти здійснили воєнний злочин у прифронтовому Оріхові – вдарили керованою авіабомбою під час видачі гуманітарної допомоги у житловому кварталі. Чотири людини загинули на місці: жінки 43, 45, 47 років та 47-річний чоловік", – йдеться в повідомленні.

Одинадцять містян госпіталізували з пораненнями різного ступеня тяжкості.

Як уточнили в поліції області, під завалами опинилися понад півтора десятка містян.

"Прицільний авіаудар росіяни завдали в той час, коли городяни прийшли до школи, щоб отримати гуманітарну допомогу – продукти харчування та речі першої необхідності. Під завалами зруйнованого закладу опинилося понад півтора десятка людей, які перебували всередині та поруч знадвору. Також були пошкоджені житлові будинки та інші обʼєкти цивільної інфраструктури, розташовані поряд з епіцентром вибуху", – зазначили у поліції.

На місці події працювали правоохоронці, рятувальники, цивільні й військові медики та небайдужі громадяни, які долучилися до розбирання завалів. Рятувальні роботи наразі тривають. Сапери встановлюють тип застосованого по мирному населенню боєприпасу. Поліцейські продовжують збирати докази воєнного злочину.

Подію внесено до ЄРДР за правовою кваліфікацією – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Загалом упродовж доби ворог здійснив 36 прицільних обстрілів по 10 мирних населених пунктах Запорізької області: 5 обстрілів з РСЗВ Левадного та Новодарівки, 30 артобстрілів по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Ольгівському, Червоному, Малинівці.

У Новоданилівці поранення отримав 65-річний чоловік, йому надана медична допомога.

Наразі зафіксовано руйнування 10 цивільних об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: