fbpx
Сьогодні
11:52 07 Лип 2023

Зеленський прокоментував постачання далекобійних систем Україні: Це залежить від США

Фото: GettyImages

Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності отримання Україною далекобійної зброї задля ефективного проведення оборонно-наступальних операцій.

Питання далекобійних систем залежить нині від США, а переговори про далекобійні снаряди ведуться й з іншими країнами, заявив глава держави під час спільної з премʼєр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою пресконференції у Празі, передає "Укрінформ".

"Без далекобійної зброї складно не тільки наступальну місію виконувати, складно проводити оборонну операцію. Це говорить про те, що ти борониш свою землю, і ти не можеш досягти відповідної дистанції, щоб зруйнувати твого ворога. Тобто дистанційна перевага є у ворога. Тому це важливо не тільки для наступальних, а і для оборонно-наступальних дій військових", – підкреслив Зеленський.

Він зауважив, що Україна проводить переговори про відповідну зброю з партнерами.

"Перш за все, про це ми говоримо – щодо систем далекобійних – ми говоримо зі Сполученими Штатами Америки, це залежить тільки від них на сьогодні", – сказав Президент.

Крім того, він пояснив, що існують ще далекобійні снаряди до артилерійських систем, наданих українській армії іншими країнами.

"Про це ми говоримо не тільки зі США, а й іншими партнерами, з чиїх країн ці системи були доставлені до нас", – додав Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: