fbpx
Сьогодні
12:09 07 Лип 2023

Розвідка Британії пояснила, навіщо рф створила в Азовському морі окремий підрозділ

Фото: wikimedia.org

ВМФ росії 1 липня створив новий Азовський військово-морський округ зі штаб-квартирою в тимчасово окупованому українському місті Маріуполь, який, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань.

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що у підпорядкуванні Чорноморського флоту округ командуватиме вісьмома бойовими кораблями, зокрема трьома сучасними корветами типу "Каракурт", які можуть запускати крилаті ракети "Калібр".

Британська розвідка наголошує, що Азовське море є життєво важливим морським регіоном для росії, оскільки воно пов'язує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. У контексті війни це може бути альтернативний варіант поповнення запасів збройних сил, якщо сухопутні маршрути росії на південь України будуть порушені.

"Азовський військово-морський округ, швидше за все, зосередиться на підтримці тилових та контрпартизанських завдань, вивільняючи основний ЧФ для зосередження на далеких ударних операціях та направленні морської сили далі за кордон", – вважають у британській розвідці.

Довідка

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб – за минулу добу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: