fbpx
Сьогодні
15:55 06 Лип 2023

На Харківщині ворог обстріляв залізничну станцію "Одноробівка": вокзал знищено повністю

Фото: t.me/pgo_gov_ua

У Золочівській громаді Харківської області сьогодні російські війська обстріляли залізничну станцію "Одноробівка". Там повністю знищено вокзал станції, відбулась масштабна пожежа.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора, інформує Рубрика.

За даними слідства, російські військові обстріляли станцію "Одноробівка" близько 11:00. За попередніми даними, окупанти відкрили вогонь з артилерії. Вокзал станції було знищено прямим влучанням снарядів, розповів "Суспільному" керівник Золочівської СВА Віктор Коваленко.

Фото: t.me/pgo_gov_ua

Унаслідок удару сталася пожежа, поранених немає, додав Коваленко. За його словами, загасити оперативно вогонь не можуть через обстріли.

Правоохоронці почали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Довідка

За даними Харківської ОВА, минулої доби, 5 липня, окупанти обстріляли село Козача Лопань — там пошкоджено житловий будинок, минулося без постраждалих.

О 14:45 війська рф обстріляли місто Вовчанськ. Унаслідок обстрілу пошкоджені будинки, господарчі споруди та автомобіль. Поранення отримав чоловік 54 років, його госпіталізували у середньому стані.

На Слобожанському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів у районі Плетенівки Чугуївського району. Обстрілювали із мінометів та артилерії Гатища Чугуївського району, Ветеринарного, Козачої Лопані, Зеленого Харківського району.

На Куп'янському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Іванівки та Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів рф зазнали Петро-Іванівка, Фиголівка, Моначинівка, Гусинка, Новомлинськ та Кислівка.

А сьогодні вночі, 6 липня, окупанти вдарили ракетами по Львову: пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, також ракета влучила в багатоповерхівку.

Загарбники випустили 10 ракет "Калібр", з яких нашим військовим вдалося збити 7. Внаслідок російського ракетного обстрілу Львова станом на 7 годину ранку 6 липня відомо про 4 загиблих і 9 поранених. Через атаку у місті пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури та багатоквартирний будинок. Мер Андрій Садовий зазначив, що загалом пошкоджено 35 будинків та 50 автомобілів.

На нічний удар по Львову відреагував президент Зеленський.

У Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: