fbpx
Сьогодні
18:15 05 Лип 2023

Ворог найактивніше перекидає техніку і солдатів на Запоріжжя та Донеччину, - Генштаб

Фото: Getty Images

російські війська найактивніше перекидають техніку та особовий склад до тимчасово окупованих територій Запорізької й Донецької областей.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає "Укрінформ".

Він зазначив, що тактика ворога суттєвих змін не зазнала. За словами бригадного генерала, російські підрозділи ведуть штурмові дії, щоб витіснити українські війська із займаних позицій. Підрозділи ПВК "Вагнер" замінені на підрозділи регулярних військ рф.

Ворог активно використовує артилерію, штурмову та армійську авіацію. Наступає невеликими підрозділами чисельністю до роти, як правило, без бойової техніки. В окремих випадках штурмові підрозділи посилюються танками.

"Найактивніше ворог перекидає техніку та живу силу до окупованих територій Запорізької й Донецької областей з метою відбиття наступу Сил оборони України. Після підриву дамби Каховської ГЕС та підтоплення прибережних районів, противник отримав можливість посилення угруповань військ на загрозливих напрямках за рахунок перекидання військ з тимчасово окупованої частини Херсонської області", — підкреслив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України.

У цьому контексті Громов констатував, що знищуючи Каховську ГЕС, російські загарбники мали намір зупинити наступ українських військ, проте досягли протилежного ефекту.

"Хвиля від зрушеної греблі, окрім іншого, змила першу оборонну лінію окупантів уздовж лівого берега річки Дніпро. Та й суто з військової точки зору цей злочин не міг призвести до руйнування наших планів. Збройні Сили України мають достатньо підготовлені підрозділи, забезпечені сучасним озброєнням та військовою технікою, у тому числі – для форсування водних перешкод", – аргументував він.

Бригадний генерал наголосив, що українські війська крок за кроком виконують завдання зі звільнення від російських загарбників усієї території України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: