fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 04 Лип 2023

Працівники СБУ затримали агента рф: готував в Миколаєві обстріл будівлі СБУ та заводу

Фото: Служба безпеки України

Служба безпеки України затримала російського агента, місцевого мешканця Миколаєва, який готував ракетний ворожий удар по будівлях управління СБУ та оборонного заводу у місті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на СБУ.

За даними СБУ, колаборант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону. Окрім того, він передавав агресору геолокації об'єктів цивільної інфраструктури.

До того ж, як силовики повідомили, "агент "полював" за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував "ударити" по них російськими ракетами "Кинджал".

СБУ, Миколаїв, агент рф

Фото: Служба безпеки України

"У разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму поплічнику грошову "винагороду", яку зловмисник сподівався отримати на власну банківську картку", наголошують у відомстві.

СБУ, Миколаїв, агент рф

Фото: Служба безпеки України

СБУ, Миколаїв, агент рф

Фото: Служба безпеки України

Проте контррозвідники СБУ зірвали всі плани. Вони своєчасно:

  • викрили фігуранта,
  • задокументували злочинні дії,
  • затримали його.

У ворожого агента силовики вилучили гаджет із доказами його листування з ФСБ.

СБУ, Миколаїв, агент рф

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення рф.

Яке покарання отримає зрадник

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни).

Зраднику обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що у Миколаєві не вперше затримують російських агентів. Так, раніше СБУ затримала ще одного коригувальника російських повітряних атак на Миколаїв. Ним виявився студент, який за свої "послуги" брав по 2 тисячі гривень за кожне "завдання".

Окрім того,  СБУ затримала інформатора російської розвідки, який наводив ракети окупантів на заводи Миколаєва та "полював" на американські БМП Bradley.

До того ж, правоохоронці Служби безпеки затримали коригувальника ракетних ударів по Миколаєву. Через дії місцевого жителя ворог восени 2022 року завдав ракетного удару по житловій багатоповерхівці в місті. Тоді загинуло вісім мешканців, серед яких неповнолітня дитина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: