fbpx
Сьогодні
16:15 04 Лип 2023

На Київщині розробляють електронний каталог крафтових виробників: для чого це рішення

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

У Київській області для розвитку мікропідприємництва і збільшення експортного потенціалу регіону створюють каталог крафтових виробників.

Про це повідомили у телеграм-каналі Київської ОВА, інформує Рубрика.

У чому проблема?

В Україні все більшу популярність набувають фермерські продукти. Їх ще називають крафтовими, адже виготовляють їх маленькими партіями за індивідуальними рецептами. Майже в кожній торговельній мережі є цілі відділи з фермерською продукцією.

Крафтові продукти не тільки цікавіші за смаком, а й здоровіші. У них не додають підсилювачів смаку, фарбників чи інших речовин, які на масових виробництвах дозволяють здешевити вартість, тому й коштують дорожче.

Але крафтові виробники стикаються з рядом проблем:

  • обмежений ресурс та нерівноправність умов існування на ринку локальних виробників та великих корпорацій;
  • необізнаність щодо розуміння поняття крафтового виробництва та крафтових продуктів;
  • маркування харчових продуктів,
  • відсутнє навчання для виробників крафтової продукції.

Яке рішення?

"Інформація про крафтовиків буде використана для розроблення програм їх підтримки за сферами виробництва і стане основою побудови довгострокової співпраці у розвитку мікропідприємництва і збільшення експортного потенціалу Київщини", – додали в ОВА.

Зареєструватися у каталозі можуть виробники у галузі переробки харчових продуктів, а також ремісники з оброблення деревини, вовни, металів і скла, зокрема й майстри народних ремесел.

Як це працює?

 

Зазначається, що крафтовими виробниками вважатимуть самозайнятих осіб і мікровиробників, які мають до десяти співробітників у команді.

Підприємці мають виготовляти товари дрібними партіями з використанням ручної праці та з натуральних матеріалів, за автентичними або авторськими технологіями.

Заповнити анкету можна за покликанням.

Нагадаємо, у Києві презентували новий цифровий сервіс "Електронний кабінет Захисника" для військовослужбовців та ветеранів, де можна буде замовляти муніципальні та державні послуги.

Також ми повідомляли, що фермери на Київщині першими в Україні придбали машину, яка механічно видаляє бур'яни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: