fbpx
Сьогодні
12:32 04 Лип 2023

Meta планує запустити новий додаток Threads: навіщо це рішення

Материнська компанія Facebook Meta у четвер, 6 липня, запустить свій новий додаток Threads, який складе конкуренцію Twitter.

Про це повідомляє ВВС, The Guardian.

У чому проблема?

Запуск аналога Twitter відбувається на тлі невдоволення користувачів цієї мережі після того, як її власником став американський технологічний розробник Ілон Маск.

Як писала Рубрика, Маск, після того, як купив Twitter, наказав розпочати звільнення працівників з цієї компанії.

Зазначалося, що Twitter планує стягувати 19,99 долара за нову підписку Twitter Blue.

Американський письменник Стівен Кінг вважає, що 20 доларів за місячну верифікацію Twitter – це занадто дорого, на що Маск відповів, що треба якось оплачувати рахунки та почав торгуватися, опустивши ціну до 8 доларів.

Також Twitter обмежив кількість публікацій на день, які можуть читати різні акаунти, щоб запобігти надмірному збиранню даних і маніпуляцій з системою. А ще Twitter вимагатиме від користувачів мати обліковий запис у соціальній платформі для перегляду твітів, Маск назвав це "тимчасовим надзвичайним заходом".

Яке рішення?

Додаток Threads, доступний для попереднього замовлення в Apple App Store, буде пов'язаний з Instagram.

Як це працює?

Поки що розробники створили відповідний сайт із лічильником часу до запуску. На сайті розміщено QR-код із лінком на передзамовлення додатка для смартфонів на iOS.

Для користувачів Android можливість завантажити додаток зʼявиться пізніше, ніж 6 липня. 

Скріншоти застосунку демонструють інформаційну панель, подібну на Twitter. Meta описує Threads як "програму для текстових розмов".

Мета, новий додаток

Фото: ВВС

З програми Meta Threads випливає, що це буде безкоштовна послуга. Тут не буде жодних обмежень щодо кількості публікацій, які користувач зможе переглянути.

"Threads — це місце, де спільноти збираються разом, щоб обговорити все: від тем, які вас цікавлять сьогодні, до того, що буде в тренді завтра", зазначають в описі в програмі App Store.

Будучи програмою Meta, Threads також буде зберігати дані на вашому телефоні, включаючи дані про місцезнаходження, покупки та історію вебперегляду.

Нагадаємо, що власнику Twitter Ілону Маску американський письменник Стівен Кінг запропонував передати синю галочку верифікації сторінки соціальної мережі Благодійному фонду Сергія Притули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: