fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 03 Лип 2023

Українські воїни знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М" на Південному напрямку

Фото: Getty Images

Військові Збройних сил України знищили російський комплекс спостереження "Муром-М". Противник розмістив його на Південному напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на віце-прем'єра і міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Сили оборони знищують "око мордору" на Південному напрямку", – йдеться у повідомленні.

Федоров додав, що так бійці називають російський комплекс спостереження "Муром-П". За його словами, він дозволяв окупантам спостерігати за територією та просуванням українських військ.

"Але завдяки майстерності операторів БПЛА та потужному дрону-камікадзе "Пегас" росіяни втратили цю можливість", – додав міністр.

Довідка

"Муром-М" – це система для далекого візуального спостереження. Він оснащений оптичною камерою з гарним зумом, яка дозволяє розгледіти людину на відстані до 10 км, а тепловізор у темряві виявляє автомобіль за 8 км та людей за 4 км.

Контрнаступальні дії ЗСУ розпочалися на початку червня. За минулий тиждень звільнили ще 9 кв. км на сході та 28,4 кв. км на півдні.

Станом на ранок 3 липня загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 230 260 військових. За останню добу ЗСУ ліквідували 600 російських солдатів.

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України генерал-майор Максим Миргородський заявив, що військові частини та підрозділи ДШВ ЗСУ успішно ведуть бойові дії на найбільш важливих напрямках та щодня просуваються вперед.

А речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Лимано-Куп'янському і Бахмутському напрямках російські окупанти тримають армію більше 180 тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: