fbpx
Сьогодні
14:41 03 Лип 2023

Рішення для відбудови: в Україні відбудують 13 медзакладів коштом субвенції з бюджету

English version here

В Україні за допомогою субвенції із державного бюджету відбудують 13 медичних закладів у областях, які найбільше постраждали від війни.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

У чому проблема?

російська армія за понад 15 місяців від початку повномасштабного вторгнення пошкодила або зруйнувала 1 554 об'єкти медичних закладів в Україні.

Яке рішення?

"Уряд виділив понад 6,6 мільярда гривень на проєкти відбудови з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ. Зокрема, це школи, дитячі садки, медичні заклади, житлові будинки, будівництво та реконструкція водогонів і каналізації, тепломереж, буріння артезіанських свердловин тощо. Частина коштів буде спрямована на відновлення та ремонт 13 медзакладів різного профілю у найбільш постраждалих від війни областях та у регіонах, які зазнали підтоплення через підрив греблі Каховської ГЕС", – ідеться в повідомленні.

Як це працює?

Коштом субвенції відбудують сім медзакладів у Харківській області, два в Житомирській, три в Миколаївській та один в Одеській.

Зокрема, буде відбудовано п'ять амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на Харківщині, комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня №1" та центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської міської ради.

На Житомирщині буде відбудовано Житомирську обласну дитячу клінічну лікарню Житомирської облради.

На Миколаївщині коштом субвенції відбудують психоневрологічне відділення КНП "Миколаївського обласного центру психічного здоров'я" Миколаївської обласної ради, лікувальний корпус (інфекція), Баштанської багатопрофільної лікарні, корпус "Г" для відділення кардіології КНП "Міської клінічної лікарні №11" та поліклініку В-2 Баштанської багатопрофільної лікарні.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: