fbpx
Сьогодні
15:58 02 Лип 2023

Через не екологічність деякі міста у США скасують салюти до Дня незалежності: замість них відбудеться шоу дронів

Фото: CNN

Через загрозу пожеж та проблем із довкіллям деякі міста Сполучених Штатів Америки цьогоріч відмовляться від традиційних салютів, які запускають 4 липня, на День незалежності: натомість на святкуваннях покажуть світлове шоу дронів.

Про це пише CNN.

Як зазначають, Солт-Лейк-Сіті у штаті Юта вперше випробує шоу дронів із нагоди святкування Дня незалежності.

Таке рішення міська влада обґрунтовує намаганнями мінімізувати "високу пожежну небезпеку" та зменшити проблеми з якістю повітря.

У сусідньому штаті Колорадо також триває сезон лісових пожеж, тому місто Боулдер доєдналося до рішення відмовитися від піротехніки.

Екологічний спосіб святкування обрали й міста Каліфорнії в районах Ла-Хоя, Оушен-Біч та озера Тахо. Так, у районі Ла-Хоя дрони, зокрема, імітуватимуть феєрверки та демонструватимуть повітряну анімацію.

Нагадаємо, що 11 квітня народні депутати Верховної Ради України підтримали законопроєкт, який посилює контроль за використанням й обігом піротехнічних виробів.

Своєю чергою нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі зазначив, що в забороні є винятки.

Як писала Рубрика, у Вінниці правоохоронці затримали 45-річного місцевого мешканця, який запускав феєрверки у новорічну ніч. Після повідомлення від свідків події його розшукали упродовж пів години.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: