fbpx
Сьогодні
15:41 29 Чер 2023

Боррель пропонує створити Фонд оборони України

English version here

З метою забезпечення стійкої та довгострокової підтримки українського народу Європейський фонд миру, з допомогою якого наразі фінансується військова підтримка України, можливо, варто перетворити у Фонд оборони України.

Про це заявив журналістам високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Ми повинні зробити Україну спроможною оборонятися. Тому Європейський фонд миру для України, можливо, має стати Фондом оборони України", – сказав він.

За словами Борреля, безпекові зобов'язання з боку ЄС щодо України мають передбачати не лише виділення чергових траншів допомоги, а й зусилля у довгостроковій перспективі – "під час і після війни".

Він також наголосив на необхідності продовження тренування українських військовослужбовців та модернізації української армії.

Як повідомлялося, 29 червня у Брюсселі розпочинається дводенний саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого буде ситуація в Україні. Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті ЄС в режимі телеконференції.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: