fbpx
Сьогодні
15:41 25 Чер 2023

Рішення дня: в Україні запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги для родичів зниклих безвісти

Додаткову гарячу лінію юридичної допомоги, на яку можуть звернутися родини зниклих безвісти, запустив Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко у Телеграмі, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну тисячі військовослужбовців та цивільних громадян вважають зниклими безвісти. Їх рідні не володіють повною інформацією та не знають, куди потрібно звертатися за допомогою.

Яке рішення?

"Юридичний супровід цих людей є вкрай важливим, адже вони зараз у відчаї й не можуть з усіма деталями розібратися самостійно. Саме тому було прийнято рішення всіляко сприяти їм у цьому", зазначив Котенко.

Як це працює?

Як наголосив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, це стало можливо завдяки співпраці уповноваженого з міжнародним фондом "Відродження".

"Родини зниклих на гарячій лінії проконсультують фахові юристи, нададуть відповіді на актуальні питання, допоможуть із отриманням передбачених для них соціальних гарантій та грошових виплат", підкреслив Котенко.

Для отримання безоплатної юридичної консультації родини зниклих безвісти можуть звертатися за телефоном (066) 053-11-39.

Гаряча лінія працює з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 18:00.

Нагадаємо, що 18 червня рідні та близькі полонених "азовців" у Запоріжжі організували автопробіг центральними вулицями міста.

12 червня, президент Володимир Зеленський повідомив, що із початку широкомасштабного вторгнення Україна повернула з полону 2526 українців.

Як писала Рубрика, 11 червня Україна у межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: