fbpx
Сьогодні
11:32 25 Чер 2023

Окупанти на півдні постійно ведуть розвідку, готуються до нових масованих атак, - Гуменюк

English version here

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

На півдні України російські загарбники активно ведуть розвідку, що свідчить, ймовірно, про підготовку до нових масованих ракетних чи дронових атак.

Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ворог проводить розвідувальну діяльність. Очевидно, що збираються дані для наступних майбутніх атак, які, цілком ймовірно, ворог застосовуватиме. Тому що є отримання нової партії "Шахедів", є потенціал ракетний", підкреслила представниця ОК " Південь".

Гуменюк наголошує, що російські агресори часто завдають дронових та ракетних атак тоді, коли не досягають успіхів на фронті, а у своїх пропагандистських ресурсах це подають як "перемоги".

"Зараз на бойовому чергуванні у Чорному морі 6 кораблів, серед яких залишився один підводний ракетоносій. Це ускладнена робота для протиповітряної оборони, але не неможливо. Чотири ракети типу "Калібр" готові до застосування", підкреслює Гуменюк.

Речниця Сил оборони півдня пояснила, що інші носії ракет ворога заведені у пункти базування, зокрема у через погоду, оскільки очікується шторм.

Що відомо про останні масовані атаки російської федерації

Як відомо, окупаційні війська з кінця квітня цього року майже щоденно атакують Україну дронами-камікадзе та ракетами різного типу.

Окрім того, загарбники почали частіше використовувати аеробалістичні ракети "Кинджал" та балістичне озброєння.

Зокрема, 24 червня, окупанти випустили по Україні понад 50 ракет, сили ППО збили 41 з них.

До того ж, українська протиповітряна оборона збила в небі навколо Києва понад 20 російських ракет: уламки ворожої повітряної цілі влучили у 25-поверховий будинок столичного Солом'янського району, 3 людини загинули.

Також, у ніч на 22 червня російська армія черговий раз атакувала Україну. Ворог застосував дрони-камікадзе та ракети.

Також нагадаємо, представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький повідомив, що росія в 3-4 рази наростила виробництво ракет "Калібр" та Х-101.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: