fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:20 24 Чер 2023

Росія атакувала столицю понад 20 ракетами: уламки впали на багатоповерхівку, 3 загиблих

English version here

Уночі, 24 червня, українська протиповітряна оборона збила в небі навколо Києва понад 20 російських ракет: уламки ворожої повітряної цілі влучили у 25-поверховий будинок столичного Солом'янського району, 3 людей загинули.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

Як повідомив очільник військової адміністрації, внаслідок влучання уламків в 25-поверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах будівлі із загораннями окремими осередками по поверхах.

"Пожежу локалізовано о 04.40, ліквідовано о 06:30.

Внаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 осіб, 3 з них – госпіталізовано.

Виявлено тіла 2 загиблих людей", зазначив Попко.

Керівник військової адміністрації додав, надзвичайники врятували 24 людини, зокрема 3 людини деблокували з-під завалів та ще одну – з ліфта.

Відмітимо, що під час ракетної атаки протиповітряна оборона збила вночі 24 червня понад 20 російських ракет у повітряному просторі навколо Києва.

"Восьма повітряна атака на Київ за червень. Ворог вчергове застосував свою звичайну тактику – стратегічні бомбардувальники Ту-95МС випустили з району Каспію ракети Х-101/555.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено понад 20 ракет", розповів Попко.

О 8:40 у МВС повідомили про третього загиблого внаслідок атаки по Києву.

Нагадаємо, 16 червня, Повітряні Сили ЗСУ повідомили, що російські окупанти випустили ракети "Калібр" з кораблів у Чорному морі, в низці областей була оголошена повітряна тривога.

Окупанти намагалися атакувати Київську область за допомогою 12 ракет. Але українські захисники змогли збити всі повітряні цілі – шість "Калібрів" та шість "Кинджалів".

Внаслідок ворожої атаки від падіння уламків відомо про шестеро поранених в одному із населених пунктів Київської області.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 22 червня російська армія черговий раз атакувала Україну. Ворог застосував дрони-камікадзе та ракети.

Також 22 червня російські загарбники вкотре обстріляли Херсон, унаслідок чого постраждали щонайменше чотири особи: двоє місцевих мешканців та двоє студентів-волонтерів із міста Рівне.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: