fbpx
Сьогодні
19:55 25 Чер 2023

Авіація ЗСУ за добу завдала 6 ударів по районах зосередження росіян, - Генштаб

Сили оборони України за добу уразили три артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, пункт управління та склад боєприпасів російської армії.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу та військової техніки, склад боєприпасів, станцію РЕБ та три ворожих артилерійських підрозділи на вогневих позиціях", – ідеться у повідомленні.

Окрім того, Авіація сил оборони за добу завдала шістьох ударів по районах зосередження особового складу російських військ. Також українські захисники знищили розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня.

У Генштабі підкреслюють, що рф продовжує вбивати мирне населення України, і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об'єктах.

Так, сьогодні вночі росіяни застосували 6 зенітних керованих ракет із С-300 по цивільних об'єктах на території Запорізької області. Крім того, протягом доби ворог завдав 25 авіаційних ударів, також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Російські війська і надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, протягом доби відбулися понад 20 бойових зіткнень.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність у прикордонних з Україною районах. росіяни минулої доби в районі населеного пункту Родіонівка Сумської області здійснили невдалу спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи через держкордон України. Ворог зазнав втрат та відступив. Також агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Грем'ячка, Тимоновичі Чернігівської області; Ходине, Малушине, Козаче, Ворожба, Іскрисківщина, Павлівка, Катеринівка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка, Миколаївка, Нестерне, Бударки, Кругле, Землянки, Вільхуватка, Чугунівка, Григорівка, Одрадне на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів російських військ зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка та Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку агресор здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Роздолівки. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районах Григорівки та Міньківки Донецької області. Завдали авіаційного удару біля Сухої Балки на Донеччині. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Водяне, Карлівка та Первомайське.
  • На Мар'їнському напрямку російська армія проводила наступальні дії в районі Мар'їнки, успіху не мала. Також агресор завдав авіаційного удару біля Красногорівки. В той же час ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Гостре, Георгіївка та Мар'їнка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки та Благодатного. Окрім того, здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Сторожеве, Макарівка, Новосілка та Новопіль Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Новодарівки Запорізької області. Окрім того, ворог здійснив артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів, серед яких – Темирівка, Новодарівка, Левадне, Ольгівське, Малинівка, Зелений Гай, Затишшя Гуляйполе Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Милове, Берислав, Козацьке, Львове, Микільське, Антонівка, Зеленівка, Херсон, Дніпровське Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 червня 2023 року ліквідували близько 224 тисяч 630 російських загарбників, і ще 720 осіб – за минулу добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: