fbpx
Сьогодні
19:00 23 Чер 2023

Зеленський провів чергове засідання Ставки: одне із рішень звільнення одеського "воєнкома"

Фото: Ілюстративне / Офіс Президента

Сьогодні, 23 червня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки головнокомандувача. Дав термінове доручення звільнити з посади одеського "воєнкома", якого підозрюють в продажі "білих квитків".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал президента.

Під час засідання було порушено питання:

  • оборонно-наступальних операцій;
  • постачання зброї;
  • контрактів із партнерами;
  • темпи зростання виробництва в українському ОПК.

"Дав термінове доручення Головкому Залужному (Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ, – ред.) негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського "воєнкома" – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна", – написав президент.

Також президент наказав створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки усіх військкоматів в країні.

Довідка

На початку травня правоохоронні органи відкрили кримінальну справу проти начальника Одеського обласного територіального центру комплектування. Останній підозрюється в продажі "білих квитків". Після цього його було відсторонено від виконання службових повноважень.

Журналісти, зі свого боку, з'ясували, що:

  • дружина "воєнкома" під час війни придбала собі елітний автомобіль;
  • родина підозрюваного купила в Іспанії нерухомість та автівки на мільйони доларів.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про ініціювання перевірки військкоматів по всій Україні, а Сухопутні війська відзначили, що сприятимуть проведенню необхідних заходів під час розслідування незаконного збагачення "воєнкома".

Нагадаємо, 1 травня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Парламенті два законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації.

А 30 травня Верховна Рада підтримала зменшення граничного віку перебування громадян України на військовому обліку призовників із 27 до 25 років.

Окрім того міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що готують законопроєкт щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни. Це буде спільна ініціатива парламенту та уряду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: