fbpx
Сьогодні
Новини компаній 10:26 23 Чер 2023

Просування сайту у 2023 році: 10 основних етапів робіт

Просування сайту являє собою комплексний процес, який базується на цілому пулі певних робіт. Направлені вони на те, щоб зробити ресурс відповідним до вимог алгоритму Google.

Виконується просування поетапно. Виконується просування поетапно. Всього у 2023 році в стратегії має міститися 10 основних стадій, направлених на те, щоб зробити ресурс відповідним до вимог Google та вивести його в топ:

  1. Аудит.
  2. Аналіз конкурентів і тематики.
  3. Збір СЯ.
  4. Кластеризація ключових запитів на групи.
  5. Складання структури каталогів.
  6. Технічний аудит.
  7. Роботи зі внутрішньої оптимізації.
  8. Е-Е-А-Т.
  9. Перелінковка на сторінках.
  10. Зовнішня оптимізація.

Загалом SEO просування сайтів – досить затратний з точки зору людської праці та часу процес. Перші результати з'являються лише через декілька місяців. У середньому виведення ресурсу в топ видачі потребує періоду близько 3–6 місяців, що залежить від стану вебсайту, конкуренції в ніші та тематики бізнесу.

Просування сайту у 2023 році: 10 основних етапів робіт

Короткий розбір етапів SEO

Перше, що роблять всі фахівці з просування, – це аудит. Суть задачі – проаналізувати ресурс, визначити його готовність до оптимізації та спектр робіт, які необхідно буде виконати для просування.

Далі здійснюється дослідження тематики. На цьому етапі визначають насиченість ринку конкурентами, основних супротивників та лідерів ніші, аналізують їхні методи просування. Ця робота допомагає зрозуміти, які підходи використовувати в SEO та які способи є дієвими.

Наступний етап – робота з семантикою. При зборі ядра враховують популярні запити та досліджують ключі. З огляду на насиченість ринку проблемою є те, що ВЧ-запити вже є дуже поширеними, тому сьогодні все більше при просуванні звертають увагу на середньо- та низькочастотні ключі. До того ж останні досить часто використовуються при голосовому пошуку, тож нерідко процес просування базується саме на них. Також наступним етапом є кластеризація – розподіл ключів на групи за частотою застосування та з урахуванням сторінок розміщення.

Структуризація каталогів – важлива вимога пошукової системи. Це технічний процес, який відбувається внаслідок написання коду. Якісно його виконати може лише досвідчена людина, тому при плануванні SEO-просування треба звертатися до професіоналів. Такі послуги в Україні надає агентство Elit-Web. Компанія займається розкруткою різних сайтів і має багато кейсів із різних тематик бізнесу.

Технічний аудит та внутрішня оптимізація – взаємопов'язані процеси. Спершу визначаються проблеми та слабкі місця ресурсу, потім проводяться роботи над їх усуненням та покращенням стану сайту. Цей етап включає багато робіт: від виправлення помилок у коді до створення мікророзмітки, видалення дублів сторінок, прописування урлів, наповнення унікальним оптимізованим контентом тощо. Повний спектр задач може визначити лише фахівець після детального аналізу.

Е-Е-А-Т – це нова модель, за якою треба формулювати наповнення сайту. Раніше вона мала лише 3 принципи відповідності – Е-А-Т, але з грудня 2022 року Google запровадив ще один – досвід, тобто Experience. Він вказує на те, що контент має бути не лише експертним та правдивим, а ще й базуватися на власних враженнях автора.

Перелінковка – це розміщення посилань у тексті на інші сторінки ресурсу. Вона потрібна для вимог Гугла, а також покращує зручність пошуку інформації клієнту. Зазвичай посилання ставлять на контакти, форму замовлення, товари чи інформаційні статті.

Зовнішня оптимізація – ще один об'ємний етап, який передбачає багато робіт. Вони направлені на підвищення популярності ресурсу та збільшення трафіку. Включає він процес написання інформаційних текстів згідно з тематикою ніші бізнесу та розміщенням цих статей із посиланням на сайт компанії на інших релевантних платформах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: