fbpx
Сьогодні
Відео 16:08 22 Чер 2023

У білорусі впав російський військовий гелікоптер Мі-24: що відомо

Фото: "Беларускі Гаюн"

Сьогодні вдень, 22 червня, у білорусі біля міста Івацевичі під Барановичами впав російський військовий вертоліт Мі-24. Члени екіпажу вижили, але отримали поранення.

Як пише Рубрика, про це повідомляє у Telegram моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Судячи з повідомлення в чатах, гелікоптер гепнув біля траси М1 між Івацевичами та Барановичами. На місці працюють МНС", – йдеться у повідомленні.

Моніторингова група з посиланням на Міноборони білорусі уточнює, що аварія сталася близько 13:30 за місцевим часом у Барановському районі. Члени екіпажу вертольота отримали тілесні ушкодження.

"Зазначимо, що в офіційному повідомленні МО РБ не зазначено, чий саме гелікоптер "здійснив жорстку посадку", – повідомляє "Беларускі Гаюн".

Проєкт Motolko help стверджує, що впав вертоліт ВКС РФ,, який впав біля траси М1 між Івацевичами та Барановичами. Також видання опублікувало фото, на якому видно розбитий вертоліт.

До слова, Генштаб ЗСУ повідомив, що сьогодні по обіді Збройні сили збили російський вертоліт Мі-24. У Генштабі не уточнюють, де саме впав ворожий гелікоптер.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення по 21 червня 2023 року росіяни втратили 314 літаків і та 306 гелікоптерів.

Довідка

Зауважимо, що українські захисники знищили вже понад 300 військових гелікоптерів країни-окупанта. "Ювілейним" став російський Ка-52 "Алігатор", збитий 12 червня.

Представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов привітав Сили оборони з такими показниками та нагадав, що за дві війни в Ічкерії росія втратила в рази менше гелікоптерів.

"Кількість знищених в Україні гелікоптерів приблизно вп'ятеро більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових та транспортних машин", – повідомив Громов.

Нагадаємо, що 15 червня, морські піхотинці ліквідували російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор", який став 301-м знищеним вертольотом ворога від початку великої війни.

Також, 16 червня, воїни Збройних сил України знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52.

Окрім того, Сили ППО за 17-18 червня знищили два ударні вертольоти Ка-52 та 12 безпілотників ворога.

Раніше у британській розвідці повідомили, що росія активізувала тактичну авіацію на тлі контрнаступу ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: