fbpx
Сьогодні
16:43 22 Чер 2023

шойгу заявив, що рф до кінця червня планує створити "резервну армію"

Фото: Associated Press

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що до кінця червня в російській федерації буде сформовано резервну армію та армійський корпус.

Про це повідомляє російське пропагандистське інформагенство РИА Новости, пише Інтерфакс.

За його словами, найближчим часом також буде сформовано "армійський корпус", вони отримають понад 3 700 одиниць техніки.

"Формуємо резерви у складі армійського корпусу, армії, плюс до цього п'ять полків 20-ї армії танкової", — сказав він, доповідаючи російському диктатору володимиру путіну.

Шойгу вкотре заявив, що "там йде все планово".

"Фактично до кінця червня ми завершимо формування "резервної армії" і там найближчим часом завершимо формування "армійського корпусу", — сказав він.

За словами шойгу, наразі ці п'ять полків як за особовим складом, так і за технікою сформовані на 60%.

російський міністр стверджує, що в середньому за добу на службу за контрактом вступають 1336 осіб — приблизно полк. За прямим контрактом набрано 114 тисяч осіб, також є ще понад 50 тисяч "добровольців".

Добровольці, за словами шойгу, "природно, рвуться в бій". Однак, додав він, наразі "надзвичайної необхідності в цьому немає". Крім того, наголосив міністр оборони, їм доведеться пройти "серйозну підготовку".

За даними британської розвідки, шойгу з'являвся у червні в публічному полі з перебільшеними заявами заради іміджу та на тлі критики – з метою представити себе людиною, що продовжує контролювати стратегічні питання.

Генштаб ЗСУ повідомив, що в Україні за минулу добу ліквідували 650 російських окупантів. Загалом втрати рф від початку повномасштабного вторгнення перевищили 222 тисячі військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: