fbpx
Сьогодні
15:33 21 Чер 2023

ЦНС: у Маріуполі окупанти почали створювати "філіал" Чорноморського флоту

Азовський військово-морський район, що входитиме до складу Чорноморського флоту рф і штаб якого знаходитиметься в тимчасово окупованому Маріуполі, вирішила створити росія.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Центру національного спротиву.

Як зазначають у ЦНС, завершення організаційних заходів та перебазування корабельного складу флоту заплановано до 1 липня.

Спротив повідомляє, що загарбники планують укомплектувати Азовський ВМР, використовуючи корабельний склад Чорноморського флоту та Каспійської флотилії ВМФ рф.

Усього у складі Азовського ВМР перебуватиме:

  • вісім бойових кораблів та катерів,
  • 16 суден забезпечення.

Зокрема, мова йде про малі ракетні кораблі "Циклон", "Аскольд", які проходять випробування, "Амур", який ще будується, морський тральщик "Ковровец" та інші кораблі.

ЦНС повідомляє, що сумарний ракетний залп трьох малих ракетних кораблів – 24 КРМБ типу "Калібр".

"Центр національного спротиву звертається до представників російських окупаційних військ, зокрема до тих, яких включено до сил та засобів Азовського ВМР: крім викладеної інформації, наше підпілля отримало, наприклад, списки особового складу.

Зважаючи на це, наш сигнал доволі простий: користайтесь гарячою лінією "Хочу жить" для безпечної здачі в полон", наголосили у Центрі спротиву.

Довідка

Як відомо, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, тут так і немає нормального постачання електрики, води, газу. Окрім того, загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Загарбники в Маріуполі знесли тренувальну базу та будують на її місці "суворовське училище". Андрющенко зауважив, що загарбникам потрібно ще більше гарматного м'яса і вони будують "фабрику смерті замість фабрики спортивного задоволення".

Перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк заявив, що героїчний захист Маріуполя врятував весь південь України від захоплення російськими окупаційними військами.

Нагадаємо, Франція візьме участь у розвитку прибережних зон Маріуполя після звільнення міста від окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: