fbpx
Сьогодні
09:27 22 Лис 2022

Британська розвідка: можливість України завдати удару Новоросійську підірве морський вплив рф ще більше

Фото dw.com

У російських змі заявили про атаку українського морського безпілотника у порту Новоросійська. Така можливість України загрожувати російському порту стане викликом для рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 22 листопада.

У британській розвідці нагадують, що 18 листопада 2022 року численні російські та українські ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал в порту Новоросійськ на чорноморському узбережжі росії. Неподалік від нафтового термінала розташована велика база Чорноморського флоту росії.

Британська розвідка зазначає, що Чорноморський флот рф переніс багато своїх підводних операцій до Новоросійська. Це сталося після того, як влітку Україна завдала удару по його базі в Севастополі в окупованому Криму.

"Російське командування, ймовірно, буде занепокоєне загрозами для флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську. Ці судна є відносно вразливими без супроводу і взяли на себе більш важливу роль у постачанні російських сил в Україні після того, як у жовтні було пошкоджено Керченський міст", – наголошують у огляді.

У Міноборони Британії зазначають, що хоча повні деталі цього інциденту ще не з'явилися, будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську, швидше за все, стане ще одним стратегічним викликом для російського ЧФ.

"Це також ще більше підірвало б і без того зменшений морський вплив росії на Чорному морі", – вважають у британській розвідці.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що ділянка в районі Сватового, ймовірно, стала більш вразливим оперативним флангом російських військ.

Окрім цього, у британській розвідці наголосили, що у росії змінили свою стратегію ведення війни, завдаючи масованих ракетних ударів по Україні, при цьому рф доводиться виснажувати свої запаси крилатих ракет.

А ще, за звітом Міноборони Британії, росія здійснила найбільший випуск боргових зобов'язань, щоб фінансувати війну, яку веде Україні, залучивши для цього 820 млрд рублів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: