fbpx
Сьогодні
Фото 16:37 18 Чер 2023

На аукціон у Лондоні виставили телефонну станцію королеви Єлизавети

Фото: The Telegraph

У Лондоні виставили на аукціон Chiswick телефонну станцію, якою користувалась королева Єлизавета II. Під час ремонту 25 років тому її вивезли з Букінгемського палацу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Як повідомляють у виданні, телефонну станцію Dictograph використовували у Букінгемському палаці до 1998 року.

Спочатку вона була в офісі Роберта Феллоуза, який працював особистим секретарем нині покійної королеви з 1990 по 1999 рік. Пристрій зʼєднував королеву Єлизавету, тодішнього принца Уельського, секретаря та асистента принца, а також керуючого палацом.

Вимикач королеви був червоним, інші ж чорними чи білими.

Королева Єлизавета, телефонна станція

Фото: The Telegraph

Хоча технологія кінця 1960-х виглядала трохи застарілою за сучасними мірками, у палаці нею користувались протягом кількох десятиліть.

Як зазначають, лондонські королівські резиденції були вперше оснащені телефонною системою у 1896 році після встановлення аналогічної системи у замку Балморал.

Королева Єлизавета, телефонна станція

Фото: The Telegraph

Королева Вікторія зробила перший телефонний дзвінок як британський суверен 14 січня 1878 року, хоча вважала новий пристрій негігієнічним і рідко ним користувалася. На той час Букінгемському палацу виділили абонентський номер 4832, який він зберіг і досі.

Аукціонний дім Chiswick очікує, що "унікальний екземпляр королівських памʼятних речей" коштуватиме від $3 200 до $4 5oo. На торги телефонну станцію виставив власник, який сам придбав її на аукціоні кілька років тому.

Нагадаємо, що 8 вересня 2022 року у Великій Британії на 96-му році життя померла королева Єлизавета II.

6 травня 2023 року, у Лондоні відбулася урочиста церемонія у Вестмінстерському абатстві, що тривала кілька годин. Чарльза ІІІ офіційно став королем Великобританії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: