fbpx
Сьогодні
16:59 16 Чер 2023

Суд зобов’язав УПЦ МП повернути собор на Тернопільщині державі,– Мінкульт

У п'ятницю, 15 червня, Госпсуд Тернопільської області ухвалив рішення повернути Миколаївський собор з келіями (XVI-XVII ст.) у місті Кременець Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт Міністерства культури та інформаційної політики.

Таким чином, суд задовольнив позов заповідника та зобов'язав релігійну громаду парафії Святителя Миколая УПЦ МП звільнити зайняті приміщення.

У МКІП повідомляють, що 12 лютого закінчився термін дії договору про безоплатне користування релігійною громадою УПЦ МП приміщенням Миколаївського собору.

Церква зверталася до Мінкульту щодо продовження дії договору, але отримала відмову, і тепер користується приміщеннями незаконно.

Довідка

Миколаївський собор має загальну площу 1 756 кв. м і є пам'яткою архітектури національного значення.

Нагадаємо, 9 червня, депутати Київської обласної ради на засіданні підтримали історичне рішення про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на території області.

Раніше Рубрика повідомляла, що депутати Чернівецької обласної ради заборонили на території області діяльність релігійних організацій та об'єднань, які мають доведений церковно-канонічний зв'язок із державою-агресором Росією. За це рішення депутати проголосували 16 травня.

Також обласна рада Волині прийняла рішення заборонити діяльність УПЦ МП.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: