fbpx
Сьогодні
14:55 16 Тра 2023

У Чернівцях заборонили діяльність церков, які мають доведений зв'язок з рф

Фото: facebook.com/oblrada.cv.ua

Чернівецька облрада підтримала на території регіону заборону релігійних організацій, які мають доведений зв'язок з росією. За відповідне рішення проголосували 40 депутатів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Чернівецької облради.

"Депутати Чернівецької обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об'єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв'язок з країною-агресором (Росією), забороненою на території Чернівецької області", – йдеться в заяві.

Згідно з проєктом рішення, обласна адміністрація має проаналізувати, чи законно релігійні організації використовують храми та церкви, які їм передали у безплатне користування.

"Зокрема, здійснити аналіз та вжити відповідних заходів щодо законності використання культових будівель та майна державної власності, переданих у власність (повернутих у безоплатне користування) релігійним організаціям (громадам), які мають доведений церковно-канонічний зв'язок з країною-агресором", – додається в повідомленні.

Довідка

Раніше Вінницька обласна рада розірвала з УПЦ Московського патріархату договори оренди земельних ділянок та заборонила їх використання.

Додамо, напередодні аналогічне рішення ухвалила влада міста Суми та Тернополя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: