fbpx
Сьогодні
Відео 13:19 15 Чер 2023

Ворог нарощує ракетні війська на кордоні з Україною: у Генштабі повідомили про області в зоні ризику

Країна-агресорка нарощує в прикордонні з Україною регіонах кількість тактичних груп ракетних військ. Через що для низки областей є загроза завдання ракетних ударів росіянами.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, в Брянську область переміщений дивізіон берегового ракетного комплексу "Бал", – розповів Громов.

За його словами, через це зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35.

"Їх дальність стрільби дозволяє вражати об'єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей", – сказав Громов.

При цьому він зазначив, що на даний час агресор зосередився на цілях пов'язаних із логістикою, промисловими об'єктами, а також нафто- та газозабезпеченням.

Довідка

"Бал" – російський береговий мобільний ракетний комплекс з протикорабельною ракетою Х-35. Комплекс призначений для контролю територіальних вод і проливних зон; захисту військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя; захисту узбережжя на небезпечних напрямках ймовірного висадження десанту.

Фото: Вікіпедія

Дальність ураження: 120 км з ракетою Х-35 і 260 км з ракетою Х-35У.

Нагадаємо, раніше в ЦНС вже повідомляли, що російські війська перемістили у Брянську область берегові ракетні комплекси "Бал", щоб обстрілювати українські міста.

Ця установка належить 11-й окремій береговій ракетно-артилерійській бригаді військ Чорноморського флоту РФ, що базується в селищі Уташ Краснодарського краю.

Зауважимо, що майже щоночі путінські війська використовують для атак по мирних містах України ракети та дрони. Лише цієї ночі ворог застосував чотири крилаті ракети і два десятки іранських "Шахедів".

Від рук російських терористів вкотре постраждала Дніпропетровська область, де ракети влучили по двох промислових підприємствах у Кривому Розі.

При цьому лише нещодавно ракетна атака росіян забрала життя 12 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: