fbpx
Сьогодні
14:22 15 Чер 2023

Країна-агресорка озвучила дату "виборів" на захоплених територіях України

English version here

Фото: рІА Новини

росія планує провести псевдовибори на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Центральна виборча комісія призначила їх до 10 вересня, повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Країна-агресор надумала провести псевдовибори у так званих "ДНР" та "ЛНР", а також захоплених частинах Запорізької та Херсонської областей.

"14 червня ЦВК росії провела консультації з Міноборони та ФСБ і отримала від них позицію про можливість проведення голосування у чотирьох нових суб'єктах у нинішніх умовах", – заявила голова комісії Елла Памфілова.

Додамо, що 10 вересня відбудуться і вибори у російській федерації.

У "єдиний день голосування" заплановані вибори вищих посадових осіб у 20 суб'єктах країни-агресора, а також додаткові вибори депутатів Держдуми щодо чотирьох вакантних місць за одномандатними виборчими округами.

Довідка

Ще у лютому у Раді Федерації росії заявляли про плани провести вибори на захоплених територіях України.

Британська розвідка зазначала, що рф хоче показати окуповані території як свої "невід'ємні частини" тим, що має намір провести голосування того ж дня, що й вибори у росії.

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

Нагадаємо, минулого року володимир путін вирішив ввести "воєнний стан" в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України. Пізніше він підписав "закон, який виключає заборону проведення виборів у суб'єктах рф, в яких введено воєнний стан".

В Україні вже відреагували на плани провести псевдовибори на захоплених територіях. Віцепрем'єрка Ірина Верещук застерегла громадян від участі у них.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: