fbpx
Сьогодні
12:15 06 Чер 2023

Для евакуйованих із Херсонщини Миколаїв організував два пункти збору: як працює це рішення

English version here

Фото ілюстративне

Жителів Херсонської області, яких евакуювали внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції, готуються зустріти у Миколаєві.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Миколаєва Олександра Сєнкевича.

У чому проблема?

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

У МВС України повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Яке рішення?

Евакуйованих з Херсонщини спочатку прийматиме Миколаїв.

Як це працює?

"У Миколаєві визначені два пункти збору людейзалізничний вокзал та автовокзал. Хто б яким транспортом не їхав – евакуаційними автобусами, потягом чи власним транспортом, на цих точках їм буде надана допомога", — написав Сєнкевич.

Як повідомив, очільник міста, надалі жителів Херсону евакуюватимуть із Миколаєва до інших регіонів України.

Також Сєнкевич закливав, жителів Херсонщини, під час евакуації подбати про своїх домашніх тварин.

"Відчиніть клітки, відвʼяжіть собак, випустіть котів та інших тварин. Упевнений, що в кожному місті вам допоможуть із тваринами і представники місцевої влади, і зоозахисники.

Не залишайте тварин у небезпеці", наголосив він.

Окрім того, Укрзалізниця організувала евакуаційний потяг на 12.00 для людей, які перебувають у небезпеці у зв'язку з підривом ворогом дамби Каховської ГЕС.

Нагадаємо, команда "Восток-SOS"також допомагає евакуйовуватися маломобільним групам населення.

На цей час екіпажі ініціативи вже вирушили на Херсонщину та готуються до евакуації людей, які не можуть самостійно дістатися до точок масової евакуації.

Як отримати допомогу?

Якщо ви або ваші близькі потребують евакуації, звертайтеся на гарячу лінію "Восток SOS" за телефоном 0 800 332 614 або у мессенджерах:

  •  +38 099 710 48 72 (вайбер);
  • +38 096 108 60 48 (телеграм).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: