fbpx
Сьогодні
12:57 05 Чер 2023

Рішення для перемоги: на Прикарпатті створили дрон-заміновувач для ЗСУ

English version here

Двоє кумів із Прикарпаття знайшли спосіб дистанційно мінувати позиції росіян.

Про це розповідає ШоТам.

Яке рішення?

Роман і Володимир власноруч створили дрон-заміновувач. Їхній пристрій здатний скинути "подарунок" окупантам та швиденько повернутися на позиції.

"Якась мудра людина сказала, що один в полі не воїн. А два куми — то є сила", — Роман Боринець, винахідник.

Володимир і Роман — друзі з дитинства. А віднедавна ще й породичалися, ставши кумами. Володимир — геодезист за освітою, але електронік за покликанням.

Роман — професійний рятувальник, але всі навкруги знають: він механік від Бога. З початком великої війни вони спрямували свої таланти на допомогу армії.

Уже не один їхній прилад наробив лиха росіянам, а десятки відремонтованих автівок повернулися на фронт. Свій новий пристрій куми спочатку хотіли зробити наземним дроном-камікадзе. Але вигадали краще!

"А для чого камікадзе, як ми можемо зробити систему скиду міни, і він вертається назад? Цілий і неушкоджений", — Володимир Муссур, винахідник.

Як працює це рішення?

Розробляти його почали два тижні тому на прохання військових. І робота закипіла! Хлопці зібрали основу дрона та взялися його вдосконалювати.

Розробники протестували цього бешкетника: наразі він здатен перевезти міну до 120 кг. Їде на відстань 450 метрів або 850 із додатковою антеною.

Та цієї відстані замало, — вважають розробники. І вдосконалюють дрон, аби він їздив на 1,5 км!

А ще хлопці вигадали, як спостерігати рух дрона, не потрапляючи під дію ворожих РЕБ.

"Там є така неприємна річ, як РЕБ. Він глушить сигнали. І тому я розглядаю варіант який? Дрон підняти над собою, сигнал не заглушиться. І контролювати дроном, куди він їде", — Володимир Муссур, винахідник.

Куди саме дрон поїде тішити "подарунками" росіян — таємниця. Уже за кілька тижнів нова розробка хлопців нищитиме на фронті ворожу бронетехніку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: