fbpx
Сьогодні
18:33 05 Чер 2023

Маляр про успіх ЗСУ під Бахмутом: українські військові на різних напрямках просунулися до 1600 метрів

Фото: Міністерство оборони України

На Бахмутському напрямку на різних ділянках воїни Збройних сил України просунулися. Подекуди українські захисники змогли відбити у російських загарбників до 1600 метрів території.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що наразі Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій, і там Сили оборони змогли перейти в "доволі широкий наступ", там є просування.

"У ході ведення бойових дій ми просунулися вперед на напрямку Оріхово-Василівка і Парасковіївка від 200 до 1600 метрів. Це по різних напрямках. В напрямку Іванівське – Кліщіївка у нас є просування від 100 до 700 метрів. Теж по різних напрямках. Тобто сьогодні у нас є на Бахмутському напрямку успіх", – сказала заступниця міністра оборони.

Довідка

Сьогодні Маляр повідомила, що Сили оборони переходять до контрнаступальних дій на певних напрямках фронту.

При цьому раніше заступниця міністра просила українців не обговорювати дії наших бійців, додавши, що про початок контрнаступальних дій ніхто попереджати не збирається.

Окрім того, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ готові до контрнаступальних дій, проте невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Додамо, що сьогодні у Міноборони росії заявили про те, що українські військові нібито перейшли до "великомасштабного наступу" вранці 4 червня.  У заяві йдеться, що наступ почався на п'яти ділянках фронту на Південно-Донецькому напрямку введенням у бій двох механізованих бригад "зі складу стратегічних резервів ЗСУ за підтримки інших військових частин та підрозділів". Втім ці дані спростували у Генштабі ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: