fbpx
Сьогодні
Відео 17:42 04 Чер 2023

Російські добровольці заявили, що взяли у полон вояків рф та заходять до передмістя Шебекіна: пропонують Гладкову переговори

Легіон "Свобода Росії". Фото: t-me-legionoffreedom

"Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода росії" заявили, що їхня передова штурмова група заходить до передмістя Шебекіна Бєлгородської області, що вони полонили російських бійців та визвали губернатора Бєлгородщини В'ячеслава Гладкова на переговори.

Як інформує Рубрика, про це йдеться у Telegram-каналі легіону "Свобода росії".

У неділю, 4 червня, стало відомо, що легіон "Свобода росії" й "Російський добровольчий корпус" запропонували губернатору Бєлгородської області В'ячеславу Гладкову провести переговори в обмін на двох російських полонених.

"Пане Гладков! Сьогодні велике православне свято, Трійця. Як жест доброї волі, про які так часто говорять в уряді рф, ми готові віддати вам цих полонених, простих російських солдатів, за можливість поспілкуватися з вами особисто, обговорити поточну ситуацію в регіоні та, головне, поговорити про його майбутнє і майбутнє росії загалом", – заявили бійці добровольчого корпусу у відео.

Губернатору дали час до 17:00. Перемовини мають відбутися храмі в Новій Таволжанці.

"Приїжджайте на машині швидкої допомоги особисто, у супроводі водія, без зброї. Я прийду особисто з представником ЛСР і полоненими", – заявив командир «Російського добровольчого корпусу».

Російські повстанці у неділю, 4 червня, заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області.

РДК зазначає, що вони заходять до передмістя з боями.

Відомо, що російська влада у терміновому порядку перекинула підрозділи спецпризначенців у Бєлгородську область для боротьби з партизанами.

російська влада цю заяву поки що не коментувала. Проте губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков заявив, що в ніч проти 4 червня регіон знов обстрілювали. За словами посадовця, під вогонь потрапили Шебекінський і Волоконовський райони та округи. Він закликав мешканців населених пунктів, які обстрілюють, евакуюватися.

Останнім часом Гладков регулярно повідомляє про обстріли прикордонних районів Бєлгородської області. Зокрема, обстрілюють місто Шебекіно, яке розташоване всього за п'ять кілометрів від українського кордону.

Довідка

Нагадаємо, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що в цій області проводиться операція для "створення смуги безпеки" винятково за участі громадян Росії.

У пресслужбі легіону "Свобода Росії" Суспільному розповіли, що вони разом із добровольчим корпусом "створюють демілітаризовану зону на кордоні з рф, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну".

Згодом в Бєлгородській області запровадили "режим контртерористичної операції", а також почали проводити термінову евакуацію ядерних боєприпасів зі сховища.

В Офісі президента України сказали, що Україна не має безпосереднього стосунку до подій в Бєлгороді, але з "цікавістю спостерігає".

Удень 23 травня Міноборони росії заявило про "розгром" військових "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії", яких в російському відомстві та медіапросторі називають "українським націоналістичним формуванням".

1 червня "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії" оголосили про початок другої фази "звільнення" Бєлгородської області.

А 3 червня, легіон "Свобода Росії" запропонував жителям області виїжджати в Україну, вони повідомили, що відкривається гуманітарний коридор углиб України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: