fbpx
Сьогодні
Фото 09:13 03 Чер 2023

Головнокомандувач ЗСУ відвідав передові позиції біля Бахмута: обговорили подальші дії

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відвідав передові позиції військових на Бахмутському напрямку та спланував з командирами подальші дії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram керманича ЗСУ.

"Бахмутський напрямок. Продовжую роботу з нашими воїнами на передовій. Для мене важливо особисто бачити наших бійців на фронті. Чути їх проблеми і пропозиції з перших вуст.

Спільно з командирами частин та підрозділів спланували подальші дії. Основний акцент, як завжди, на людях", повідомив Головнокомандувач.

Сирський поблизу Бахмута

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Сирський підкреслив, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, раніше керманич ЗСУ повідомив, що на Бахмутському напрямку змінено формат операції, тому зараз там спостерігається затишшя. Але воно тимчасове.

ЗСУ, Сирський поблизу Бахмута

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

"На перший погляд здається, що ворог відмовився від продовження наступальних дій на цьому напрямку, але це враження не відповідає дійсності. Тимчасово відбулася зміна формату операції, що повʼязано з виведенням підрозділів "Вагнера" та заміною їх на армійські та десантні частини. Тому нинішня ситуація може справляти враження затишшя. Але, на жаль, це лише тимчасове затишшя", — сказав генерал.

ЗСУ, Сирський поблизу Бахмута

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Він також наголосив, що росія прагне перехопити ініціативу, щоб не допустити українських контрнаступальних дій та самій перейти до наступу.

ЗСУ, Сирський поблизу Бахмута

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

Своєю чергою, Збройні сили України протягом минулих днів призупинили просування на флангах на Бахмутському напрямку, оскільки там виконувались інші важливі завдання.

Довідка

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони Ганна Маляр увечері 31 травня заявила, що під контролем Сил оборони залишаються околиці Бахмута в південно-західній частині. Українські захисники контролюють вхід до самого міста.

Вона розповіла, що наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена, але окупанти збільшили кількість артилерійських обстрілів — вона співмірна з часами найважчих боїв за Бахмут.

За словами Маляр, українські військові всіляко заважають окупантам займатися перегрупуванням і заміною "вагнерівців" на регулярні війська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: