fbpx
Сьогодні
13:38 02 Чер 2023

В Україні після закінчення війни може бути до 3 мільйонів одиниць незареєстрованої зброї, - Клименко

Після закінчення війни з росією в Україні може бути, за оцінками європейських партнерів, до 3 млн одиниць незареєстрованої зброї.

Про це в інтерв'ю "ВBC News Україна" заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, відповідаючи на запитання, скільки одиниць зброї в Україні не зареєстровано.

"У країні немає таких оцінок. Але є від наших європейських партнерів, що після війни в державі буде, можливо, до 3 млн одиниць зброї", – заявив глава МВС.

За його інформацією, на руках у населення нині перебуває близько 1,2 млн одиниць зареєстрованої зброї. Йдеться про мисливську, гладкоствольну, нарізну, зброю для відстрілу гумових куль та іншу, уточнив Клименко.

Він заявив, що у перші дні повномасштабної війни видали зброю людям, і дійсно її велика кількість лишилася на руках в українців, які пішли в територіальну оборону і в добровольчі формування територіальних громад.

"Це ті громадяни, які готові захищати країну. На період воєнного стану вона має в них залишатися, якщо, звичайно, вона не є предметом кримінального розслідування", – сказав урядовець.

Керівник Міністерства внутрішніх справ запевнив, що вся зброя, яка була видана МВС громадянам, станом на сьогодні облікована.

"І я вдячний кожному громадянину – від депутата до жителя міста чи села – які прийшли і зареєстрували зброю на свій паспорт, на своє ім'я для того, щоб після закінчення війни цю зброю здати як власність держави і власність МВС", – уточнив він.

Клименко зазначив, що питання не в громадянах, які законослухняні, а в тому, що ця зброя може потрапити до диверсійних груп або в "сплячі групи" російських агентів, які все ще можуть бути на території України, і найголовніше – до рук криміналітету.

Нагадаємо, Міноборони США розкрило вміст нового оборонного пакета для України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: