fbpx
Сьогодні
Відео 21:57 02 Чер 2023

У Києві відбулася церемонія відкриття 20-го Міжнародного кінофестивалю Docudays UA

У п'ятницю, 2 червня, у залі "Гегемон" столичного кінотеатру "Жовтень" розпочалась церемонія відкриття ювілейного 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це повідомили організатори заходу, пише Рубрика.

Docudays UA за останні три роки пощастило найменше з усіх українських кінофестивалів. Покази документальних фільмів про права людини традиційно відбувались у березні. 2020 року через перший локдаун Docudays UA екстрено перенесли фестиваль в онлайн. У 2021-му фестиваль мав бути гібридним, але черговий карантин знову змусив організаторів відмовитися від показів у кінотеатрах. У 2022 році Docudays UA скасували через повномасштабне вторгнення (частину програми вдалося показати в різних містах України восени).

Цьогоріч Docudays UA поступився традиційним березневим слотом, але вперше за три роки повертається на великі екрани.

Програму фестивалю представили ведучі Ангеліна Карякіна та Максим Щербина.

Його темою став образ майбутнього.

Цьогорічний Docudays UA досліджуватиме різні образи майбутнього. В основі візуального рішення лежить мінімалістичний дизайн — простий чистий білий аркуш. На ньому пропонують намалювати нову українську мрію — для кожного свою. А перед цим запрошують глядача до діалогу — як метафоричного (через стрічки програми), так і буквального (в межах серії обговорень Rights now!).

Ця добірка з 10 фільмів Docudays UA — для всіх, хто готовий до діалогу про українське майбутнє через документальне кіно.

Церемонія супроводжувалася синхронним перекладом на англійську та жестову мови. Трансляцію можна переглянути в соцмережах Docudays UA та "Суспільне Культура".

Цьогоріч Docudays UA зібрав 53 фільми із 27 країн. У програмі також 28 українських стрічок, серед них 14 повнометражних.

Відкрили фестиваль стрічкою режисерки Аліси Коваленко "Ми не згаснемо" про історію дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір.

Основні покази відбудуться 2-8 червня у кінотеатрах "Жовтень" та KINO42, а також в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE. Ексклюзивно після закриття фестивалю відбудуться три глядацькі дні: 9–11 червня повторно покажуть стрічки-переможниці конкурсних програм та фестивальні хіти.

Квитки на покази коштують 60 гривень зранку та 120 – увечері. Військові можуть відвідувати сеанси безплатно.

На випадок повітряної тривоги у кінотеатрі функціонує укриття.

Довідка

Нагадаємо, три українських короткометражних фільми відібрали до програми 29-го Palm Springs ShortFest, що пройде з 20 до 26 червня 2023 року. Перемога у конкурсі цього фестивалю дає можливість потрапити до лонгліста кінопремії Оскар.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: