fbpx
Сьогодні
17:54 14 Тра 2023

У конкурсі Мінкульту бере участь проєкт документального циклу про воєнну розвідку України

Проєкт документальної кінотрилогії про спецоперації воїнів Головного управління розвідки Міноборони України «Збиті льотчики росії», «Війна на Дніпрі» та «Іноземний легіон» бере участь у мистецькому конкурсі Міністерства культури та інформполітики.

Про це ГУР МОУ повідомляє у Телеграмі.

«У «Збитих льотчиках росії» – унікальні кадри повітряних битв під час повномасштабної російсько-української війни. Як ми протистояли авіанавалі агресора та не дозволили московії отримати панування в українському небі? Чому російські пілоти-вбивці почувались настільки безкарно?», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, враженнями про роботу захисників неба України поділяться захоплені у полон ворожі льотчики-офіцери – відео їхніх допитів будуть оприлюднені вперше.

У «Війні на Дніпрі» детально продемонструють зухвалі секретні рейди спецпризначенців ГУР поміж берегами і плавнями величної та символічної для України ріки. У документальному фільмі: епізоди бойової роботи на Запоріжжі та Херсонщині; козацький досвід у форсуванні лівого дніпровського берега; екшн-зйомки на воді, під водою та в повітрі.

Фільм «Іноземний легіон» розповість історії відважних і вільних людей з усієї планети, які приїхали до України після 24 лютого 2022 року та стали до зброї разом з українцями.

«Хто ці воїни? Скільки їх? Чому вони нам допомагають, ризикуючи власним життям? Яка їхня роль у перемозі України над агресивною росією? Ключові епізоди створення підрозділу з числа іноземних добровольців та визначні битви за їхньої участі – у заключній стрічці кінотрилогії про ГУР МО України», – сказано в повідомленні.

У ГУР просять громадськість підтримати проєкт документального циклу про воєнну розвідку України за посиланням.

«Водночас ми наголошуємо, що кожна з воєнних історій, покладених в основу конкурсних кінопроектів, заслуговують на екранізацію заради збереження пам'яті про звитяжні дії українського війська у війні за Свободу та Незалежність», – сказано в повідомленні.

Довідка

У вільному доступі з'явився фільм «Інтернаціональний легіон. Воля без кордонів» про іноземних добровольців, які після 24 лютого 2022 вступили до Збройних сил України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: