fbpx
Сьогодні
Відео 12:37 01 Чер 2023

Мрію 10-річної дівчинки з Вугледара здійснили українські лікарі: у чому рішення

Лікарі, які поставили на ноги Вероніку з Вугледара, влаштували дівчинці на день народження сюрприз та втілили одразу дві її заповітні мрії.

Як інформує Рубрика, історію дівчинки розповідає Шотам.

У чому проблема?

Історія Вероніки рік тому стала щемливою для всієї України: російський танкіст зробив її сиротою. Батько, бабуся, дядько та тітка дівчинки загинули від обстрілів, закривши її собою.

"Їй єдиній зі всіх, хто був у тому приміщенні, вдалося вижити. Але уламки все ж влучили в неї. Вона мала досить великий уламок. Один в голові, інший у шиї", — Зоряна Іванюк, медична директорка Лікарні св. Миколая.

Вероніка була у вкрай важкому стані. Спочатку її рятували в Дніпрі, потім направили до Львова. Дівчинку частково паралізувало, пошкодило хребет, око, відірвало палець на руці та забрало пам'ять.

Яке рішення?

Та завдяки лікарям уже через два місяці Вероніку виписали. Повернулася пам'ять, відновилися рухи. Тепер Вероніка мешкає в дитячому притулку і продовжує реабілітацію.

Як це працює?

Але навіть через рік після виписки лікарі не забувають про неї. І зробили особливим її 11-й день народження. Вероніка мала велику мрію — познайомитися із захисниками, які втримали її рідний Вугледар.

І лікарі здійснили це бажання. Олексій Пономарчук — пацієнт реабілітаційного центру "Незламні". Він втратив ногу під час оборони Вугледара, а тепер готується до протезування.

Воїн був щасливий зустрітися з Веронікою в її день народження.

"Обійняла сильно, міцно. Сльози щастя виступали на очах. Це було дуже зворушливо", — Олексій Пономарчук, захисник Вугледара.

Та на цьому сюрпризи для Вероніки не закінчилися. Вероніка казала лікарям, що вона хоче познайомитися з кіньми. І тепер на неї чекає місяць іпотерапії.

Нагадаємо, в Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора з нашої країни.

Також Рубрика повідомляла, що львівські медики для пересадки нирки задіяли спеціальний апарат.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: